2024. április 19., péntek
BAJNOKOK LIGÁJA

Manchesterben és Dortmundban lehetnek elégedettebbek

A két szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntős összecsapás után mindkét esetben a vendégek vonulhattak le elégedettebben a pályáról, elvégre a Manchester United Madridban, a Borussia Dortmund pedig Donyeckben ért el értékes döntetlent, ami jó eredmény a március 5-ei visszavágóra.

Kétszer is vezetett a hazai ukrán együttes a Borussia ellen, ám az aktuális német bajnokcsapat mindkétszer egyenlíteni tudott. Fél óra elteltével a horvát Darijo Srna kiváló szabadrúgásával kezdődött a gólgyártás, Robert Lewandowski egyenlített még az első félidőben, a 68. percben Douglas Costa rúgott szenzációs gólt bal lábbal, félfordulatból. A dortmundiak megnyomták a végét, és ez meg is térült számukra, a 87. percben Marcel Schmelzer szögletére Mats Hummels érkezett mértani pontossággal, és fejjel kialakította a végeredményt. Ezzel az eredménnyel Jürgen Klopp, a dortmundiak edzője is elégedett volt: „Elkövettünk néhány védelmi hibát, ez bosszantó. A 2:1 sem lett volna viszont rossz eredmény, hiszen otthon játsszuk a visszavágót, de hogy 2:2 lett a vége, az igen fontos. Ez feldobja majd a csapatot!”

Madridban, a Real és az MU összecsapásán mindkét gól az első félidőben született, Danny Welbeck 20. percbeli góljára Cristiano Ronaldo válaszolt egy fejes góllal a 30. percben. Egykori csapata elleni találatát nem ünnepelte meg. Ez az eredmény ugyan inkább a manchesteri együttesnek kedvez, de José Mourinho szerint továbbra is 50-50 százalék az esély a továbbjutásra: „Semmi meglepetés, erre számítottam. Nyílt mérkőzés volt az utolsó percig. Az MU változtatott játékstílusán, Rio és Evans át sem tette a lábát a térfelünkre. Egy rögzített szituációra vagy egy kontrára vártak, a mi akaratunk érvényesült. Ha az esélyekről kérdez, továbbra is azt mondom, hogy ötven-ötven. Tudunk több gólt is szerezni az Old Traffordon.” Az ellenfél trénere, Sir Alex Ferguson először a madridi gólszerzőt méltatta: „Micsoda gólt fejelt nekünk Ronaldo! Nem lehetett megállítani, elképesztően magasra ugrott. Kérdeztem a szünetben Evrát, hogy miért nem ütközte le, de aztán láttam az ismétléseket. Rájöttem: mit is beszéltem… De azért összességében jól őriztük. Azt hiszem, nem volt neki egyszerű ellenünk játszania, sok érzelem köti hozzánk, hiszen hat évet töltött nálunk. De csoda veszélyes: amikor nála van a labda, a legtöbb, amit tehetsz, az imádkozás… – mondta, majd a mérkőzés egészére is kitért: – Ami miatt csalódott vagyok, az az első félidei visszaállásunk, amikor hagytuk őket a tizenhatos előtt fickándozni. Nem lehetünk elégedetlenek, játékosaim nagy lehetőséget harcoltak ki a visszavágóra.”