2024. április 19., péntek

LDP: Alkotmánymódosítással az európai Vajdaságért

Dušan Mijić, a Liberális Demokrata Párt tartományi bizottságának az elnöke csütörtökön bejelentette, hogy az LDP új politikai platformot készít, amely az alkotmány megváltoztatásáért száll síkra. Mijić felhívást intézett a polgárokhoz, támogassák az új kezdeményezést.

– Szerbiának modern állammá kell válnia, ebben Vajdaság segíthet. Elég volt Vajdaság nacionalista-centralista megalázásából! – hangsúlyozta Mijić a párt újvidéki sajtótájékoztatóján. Hozzátette, az új platform népszerűsítéséhez várják mindazokat, akik elfogadják a polgári értékeket, egyetértenek abban, hogy Vajdaságnak modern autonómijára van szüksége. A támogatók között lehetnek akár pártok képviselői, egyének vagy szervezetek is.

Sóti Vera, az LDP politikai tanácsának elnöke elmondta, széles körű mozgalomra van szükség Szerbia alkotmányának megváltoztatása érdekében.

– A Demokrata Párt még nem épült fel a választási kudarcból, az LDP ezért azokat a polgári erőket szeretné összefogni, akik egy jobb, okosabb Vajdaságot építenének – mondta Sóti.