2024. március 29., péntek

A kragujevaci autók újra róják az amerikai utakat

A Yugo nem túl dicső egyesült államokbeli karrierje után a Fiat 500L indul a tengerentúlra

Márciusban megkezdik a Fiat 500L sorozatgyártását az amerikai piac számára, forgalmazásuk az év második felében várható – jelentette ki Antonio Ferrara, a Fiat Szerbia igazgatója. Az Egyesült Államokban csak az ötüléses 500L kapható majd.

– Az autók gyártása és eladása jól halad. Csak januárban 600 darab talált gazdára, ez felülmúlta az elvárásainkat, és a nagyszámú megrendelés miatt a munkások túlóráznak. Az idén 110–180 ezer 500L legyártását tervezzük. A megrendelések alapján pontosítani tudjuk a legyártandó gépkocsik számát, és ha a helyzet megköveteli, újabb munkásokat is alkalmazni fogunk – jelentette ki Ferrara.

A HALÁLOS KOCSI

A Fiat 500L a második gépkocsifajta lesz, amely a kragujevaci gyárszalagról legördülve meg szeretné hódítani az amerikai autópiacot. Az előző nem járt nagy sikerrel, meglátjuk, hogyan alakul a Szerbiában gyártott kiskocsi sorsa a lehetőségek országában. Jason Vuic amerikai történész professzor akinek felmenői szerbek A történelem legrosszabb autójának felemelkedése és bukása c. könyvében kifejti, hogy az amerikai vásárlók eleinte lelkesen fogadták a jugoszláviai „csodakocsit”, majd részletesen ecseteli a nemsokára bekövetkezett kiábrándulásának okait.

A kommunizmus hőskorának szülöttjét ma már nem gyártják, de emléke tovább él a tengeren innen és túl. Alacsony ára és gazdaságossága annyira megnyerő volt a jenkik számára, hogy 1985-ben nyélbe ütötték az üzletet, és a Yugo megkezdte a tengerentúli hódító hadjáratát. Az Egyesült Államokban családi autóként reklámozták, és igen kedvező áron, 3990 dollárért kínálták. A vásárlók csakhamar ráéreztek az autó számos hátulütőjére, és a Yugo egykettőre gúny tárgyává vált.

A kocsi rövid időn belül felkerült a minden idők legrosszabb autóinak listájára, és a filmek vicces szereplőjévé vált. A legismertebb filmszerepe a Drowning Mona (2000) c. alkotás, amelyben olyan színészek játszanak mint Danny DeVito és Jamie Lee Curtis, de számunkra az igazi szenzáció a filmbéli kisváros, ahol mindenki Yugót vezet. A történet kezdetén Mona beül a Yugójába, és mivel a féket valaki megbabrálta, belezuhan a közeli Hudson folyóba. Hát igen, ez a kocsi halálos! Több filmszerepe közül kiemelkedik a Die Hard harmadik részében nyújtott alakítása. A filmben Bruce Willisnek és Samuel L. Jacksonnak a rossz fiúk üldözése közben autóra van szükségük, és elkötik az első útjukba akadó négykerekűt. Bruce Willis látva, hogy nem valami hatékony, nemes egyszerűséggel pocséknak nevezi, mire Samuel L. Jacksonnak az a véleménye, hogy nem gyors, de gazdaságos a Yugo. A kiskocsi más helyeken is felbukkan, például a Metallica együttes The Day that Never Comes c. klippjében. Vicces vagy sem, a Yugo a legfelismerhetőbb jugoszláviai szimbólummá vált az amerikaiak számára, 150 ezer darabot adtak el belőle a tengerentúli országban.

ÍGÉRETES KEZDET

A szerbiai Fiat közölte, hogy az idén 34 ezer gépkocsira van megrendelés, ennek több mint a fele nem Olaszországból érkezett. Tavaly az olaszok után a franciák, a spanyolok és a németek vásárolták az új Fiatot. Az Egyesült Államokba szánt 500L némileg különbözik majd az ókontinensre szánt „fajtársaitól”. A lökhárítókon, az oldalsó küszöbökön és a kocsi farán végeznek némi módosítást, ezenkívül négyhengeres, 1,4 literes MultiAir motort kap. A tengerentúli vásárlók hatfokozatú váltóval és dupla kuplunggal hajthatják majd a szerbiai Fiatot. S hogy ne tévedjenek el a hatalmas amerikai országutakon, a gépkocsit 6,5 inches, érintőképernyős, beépített navigációs rendszerrel látják el a kragujevaci munkások.