2024. április 26., péntek

Pályázhatnak a civilek

Három pályázatot is hirdetett Nemanja Delić zombori polgármester, mégpedig a civil szervezetek programjai, a város védnöksége alatt szervezett rendezvények, illetve a sporttevékenység támogatására. Legtöbbet ez utóbbira irányoztak elő a város költségvetésében. A sportklubok edzői tevékenységére 2 millió 808 ezer dinár, a tehetséges fiatal sportolók ösztöndíjazására 840 ezer, a klubok külön programjaira pedig 6 millió 840 ezer dinár áll rendelkezésre. A klubok fenntartási költségeit 12 millió 600 ezer dinárral támogatja a város, a sportrendezvényeket pedig 900 ezerrel.

A város védnöksége alatt az idén augusztus 30-ig szervezett rendezvények, jubileumok, megemlékezések és programok társfinanszírozására kétmillió dinár áll rendelkezésre. Legkevesebben, másfél millió dináron a polgárok egyesületeinek és a civil szervezeteknek kell osztozkodniuk.

Az idén elosztásra kerülő keretösszegek megegyeznek a tavalyikkal, viszont a pályázás határideje felére csökkent, mindössze hét nap. A szükséges űrlapok a város hivatalos honlapjáról letölthetők, illetve a városi szolgáltató központban átvehetők. A pályázatok szövege a Dunatáj hetilap szerdán megjelent számában olvasható.