2024. április 20., szombat
VOJKAN MARKOVIĆ-EMLÉKVERSENY – SZABADKA

Strugarević és Vejnović a győztesek

Szombaton Szabadkán rendezték meg a Vojkan Marković-emlékversenyt, amelyen az ország ifjúsági versenyzői vettek részt. A lányoknál a legjobbak (Fenyvesi Anna Zsófia, Makszuti Anetta, Truzsinszki Viktória) nem álltak asztalhoz, míg a fiúknál az ifjúsági ranglistát vezető Nagy Némedi Valentin és a harmadik helyen álló Ivor Katić hiányzott. A fiúknál a nagybecskereki Banat játékosa, Nikola Strugarević egyéniben és párosban is – a törökkanizsai Obilićet erősítő Halász Krisztiánnal az oldalán – a dobogó legmagasabb fokára állhatott fel, s ugyanez volt a helyzet a lányoknál is, ahol a zentai Ivana Vejnović két aranyéremmel gazdagította éremgyűjteményét.

Eredmények, fiúk, egyéni: 1. Nikola Strugarević (Banat), 2. Halász Krisztián (Obilić – Törökkanizsa), 3–4. Nikša Martinović (Ókér) és Nikola Marinković (STAK).

Páros: Halász Krisztián/Nikola Strugarević (Obilić/Banat), 2. Nikola Marinković/Luka Jovičić (STAK), 3–4. Lazar Jovanović/Đorđe Jović (Dubočica – Leskovac/Medijana – Niš) és Stefan Komlušan/Marko Popović (Csóka/Neudorf).

Lányok, egyéni: 1. Ivana Vejnović (Zenta), 2. Branislava Popov (Zenta), 3–4. Aleksandra Savić (Vojvodina) és Ágoston Tamara (Zenta).

Páros: 1. Ivana Vejnović/Aleksandra Savić (Zenta/Vojvodina), 2. Suzana Mendregiš/ Branislava Popov (Obilić/Zenta), 3–4. Branislava Vignjević/Ágoston Tamara (Obilić/Zenta) és Dragana Vignjević/Halász Ella (Obilić).