2024. április 26., péntek

Kolbászfesztivál a téren

A szabadkai Népkonyha az idén ötven méter kolbászt kapott a fesztivál szervezőitől

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Turijai kolbászfesztivált Szabadkán, maga a rendezvény azonban három évtizedes múltra tekint vissza. Mint Miroslav Medurić, a fesztivál szervezőbizottságának elnöke elmondta, az idén huszonkilencedik alkalommal kerül sor a kolbászfesztiválra, s ennek apropójaként hamarosan egy 2029 méter hosszú kolbászt készítenek, mely bekerül majd a Guiness-rekordok könyvébe is.

(Fotó: Molnár Edvárd)

(Fotó: Molnár Edvárd)

– A turijai kolbász attól olyan különleges, hogy kizárólag tiszta disznóhúsból készül, és semmilyen adalékot nem tartalmaz. A fesztiválnak humanitárius jellege is van, hiszen minden évben és minden városban, ahol járunk, kolbászt ajánlunk fel. Az idén is a szabadkai Népkonyhának segítünk, ezúttal ötven méter kolbásszal, hiszen ebben a városban sokan veszik igénybe a Népkonyhát – mondta az elnök.

A méteres kolbászadományt Milka Erkman, a szabadkai Vöröskereszt független szakmunkatársa vette át a szervezőktől, aki elmondta, a Népkonyhán napi szinten ezerszázan étkeznek, és ez az adomány egy napi ételadagra lesz elég.