2024. április 24., szerda

Tavaszra megkezdik a rekonstrukciót

Készül a szabadkai Népszínház új ötletterve, és hamarosan közvitára kerül

A Tartományi Nagyberuházási Alap az idén 150 millió dinárt különít el a szabadkai Népszínház épületének felújítására, erről állapodott meg Modest Dulić, Szabadka polgármestere és Nebojša Malenković, a Nagyberuházási Alap igazgatója. Ennek köszönhetően már tavasszal, az építési idény kezdetekor folytatódhatnak a munkálatok.

Fotó: Diósi Árpád

Fotó: Diósi Árpád

Modest Dulić már a korábban tett nyilatkozatokban kiemelte, a Népszínház épületének építési terveit módosítani kell, a jelenlegi elvárásoknak és életkörülményeknek megfelelően racionalizálni kell az objektumot. Ahhoz, hogy a munkálatok folytatódhassanak, előbb ennek szeretne a város eleget tenni, így mindenekelőtt a tervek racionalizálását kell elvégezni. Majd csak ezután lehet tudni, hogy mennyi pénzre van ahhoz szükség, hogy a munkálatokat be is tudják fejezni.

Modest Dulić a legutóbb adott nyilatkozatában kiemelte, először a régi, védelem alatt álló rész építőmunkálataira lehet számítani.

– Miközben a rekonstrukció zajlik, készül az új ötletterv, hogy a munkálatok folyamatosak lehessenek és szeptemberben már az új terv alapján folytatódhassanak a munkálatok, ugyanis azt szeretnénk, ha a következő évben Szabadka visszakaphatná ezt a jelentős épületet – emelte ki Modest Dulić.

A Népszínház új ötlettervéről a városi képviselő-testület dönt majd, előtte azonban a közvélemény elé tárják, vagyis közvitára kerül.