Versenyfelhívások

Magyar Szó online

2013. február 9., 12:11 >> 2013. február 9., 13:11

Kommentek száma 0  Megjelent nyomtatásban

I. Vajdasági Fogyasztóvédelmi Diákverseny

 

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom kétfordulós versenyére a tanulók azokat a tényezőket vizsgálják, melyek a fogyasztók érdekeivel ellenkeznek, nem etikusak, veszélyeztetik az egészséget és a környezetet, továbbá tetten érik a visszásságokat, törvénytelenségeket, rámutatnak a lehetséges megoldásokra, majd minderről egy szakdolgozatot írnak meg. A legjobbak meghívást kapnak a második, szóbeli fordulóra, ahol szakemberekből álló versenybizottság értékeli a felmutatott teljesítményt. A kitöltött jelentkezési lapot és a szakdolgozatot 2013. április 15-ig kell beküldeni. Mindegyik részvevő oklevelet kap és könyvjutalomban részesül, a legsikeresebbeknek értékes ajándék jár. Részletes versenyfelhívás, jelentkezési lap és a szakmunkák beküldésének címe a www.fokusz.info honlapon található. A verseny lebonyolításában együttműködő partnerek a Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesülete, az újvidéki EDUCONS Egyetem, a Zentai Fogyasztóvédelmi Központ és a Fókusz tudománynépszerűsítő elektronikus folyóirat szerkesztősége.

 

VII. Ribár Béla emlékverseny fizikából

A GENIUS tehetséggondozó mozgalom keretében hetedik alkalommal kerül sor a nemzetközi jellegű Ribár Béla Általános Iskolai Fizikaversenyre. Az iskolai és körzeti válogatók után 2013. április 10-ig lehet bejelenteni a tanulókat a vajdasági döntőre, melyre április második felében kerül sor a horgosi Október 10. Általános Iskolában. A diákok könyveket, ajándékcsomagot és megfelelő oklevelet kapnak. A legjobbak és mentoraik az Eötvös Loránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Országos Fizikaverseny döntőjére jutnak el. Bejelentkezés és további részletek a www.fokusz.info honlapon.

 

XXVIII. Szólj síp, szólj!

A Vajdasági Magyar Pedagógusok Egyesületének népzenei szakosztálya és az Újvidéki Rádió huszonnyolcadik alkalommal hirdeti meg az általános iskolások népzenei vetélkedőjét. A jelentkezők különböző kategóriákban és korcsoportokban versenyezhetnek. Három–öt perces műsorral léphetnek föl, a csoportok létszáma nem haladhatja meg a tizenötöt. A táncházi zenekarok mintájára alakult együtteseknél az átlagéletkor számít. Egy versenyző szóló kategóriában csak egyszer szerepelhet.

A vetélkedőt 2013. április 20-án tartjuk az Újvidéki Rádióban. Jelentkezési határidő: 2013. február 28.

A benevezéseket a következő címre várjuk: Újvidéki Rádió, Ignjat Pavlas u. 3., 21 000 Novi Sad, a borítékra írják rá: Szólj, síp, szólj! Amit nem szabad kihagyni a jelentkezési lapról: név, lakcím, telefon, település irányítószámmal, iskola vagy művelődési egyesület, osztály, a felkészítő neve, az összeállítás címe, táji meghatározása és időtartama, énekes vagy hangszeres kategória, hangszerek, csoportok esetén hány fős az együttes.

Bővebb felvilágosítás a 064-81-95-216-os mobiltelefonon kapható Szabó Gabriellánál.


!A cikkhez nem tartozik képgaléria.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége