2024. március 29., péntek

Szávay visszavonult

A sérülések miatti hosszú kényszerszünet és a többszöri sikertelen visszatérési kísérlet után Szávay Ágnes magyar teniszezőnő bejelentette, hogy végleg felhagy az aktív sporttal. Szávay, aki pályafutása során három ifjúsági Grand Slam-serleget és öt egyéni tornát nyert, a ranglistán pedig a 13. hely volt a legjobb helyezése, 24 évesen, egészségi okokból szakította meg sportolói pályafutását, és mint mondta, a jövőben teniszakadémiát működtetne.

Szávaynak nagy pályafutást jósoltak, hisz ifi korban Viktorija Azarenkával és Agnieszka Radwanskával együtt tagja volt annak a triónak, amely sorozatban gyártotta a legjobb eredményeket. Ágnes legjobb eredményeinek a wimbledoni negyeddöntő és a pekingi tornagyőzelem tekinthetők.

A szerbiai női tenisz szurkolóinak Nišből érkeznek a rossz hírek, hisz nemcsak Ana Ivanović játéka kérdéses a Fed-kupa hétvégi meccsén, hanem Bojana Jovanovski is sérüléssel bajlódik, így csak Vesna Doloncot és Aleksandra Krunićot lehet teljes értékűen bevetni, ami viszont nem sok jóval kecsegtet az időközben Cibulkovával és Hantuchovával is kiegészült, így a legerősebb csapattal szereplő szlovák válogatott ellen.

Rafael Nadal Vina del Marban lejátszotta első egyéni mérkőzését is a több mint féléves szünet után. A volt világelső spanyolnak nem akadt különösebb gondja a 22 éves argentin Federico Delbonisszal, következő ellenfele pedig ma két honfitársa, Montanes és Gimeno meccsének győztese lesz.

Montpellier-ben nem jutott negyeddöntőbe a szerb Viktor Troicki, aki sérülés miatt a második játszmában feladta a meccset a cseh Jan Hajek ellen.