2024. március 29., péntek

Aláírták az ösztöndíjszerződéseket

A Pannon RTV négy és a Magyar Szó egy alkalmazottja írta alá tegnap délután az erre a tanévre történő ösztöndíjazásáról szóló szerződését a Magyar Nemzeti Tanácsban. A Magyar Nemzeti Tanács Közigazgatási Hivatala a médiában foglalkoztatottak ösztöndíjazására vonatkozó pályázatot hirdetett meg tavaly decemberben, hogy segítse a megfelelő felsőfokú végzettség megszerzését, illetve a felsőfokú tanulmányukat valamilyen oknál fogva még be nem fejező újságírókat, a támogatást pedig – havi nyolcvan eurónak megfelelő összeget – első alkalommal öt hallgatónak tudták odaítélni: Soós Georginának, a Pannon RTV rádiós vezető hírszerkesztőjének, Kozma Zoltánnak, a Pannon televízió főszerkesztőjének, Orosz Ildikónak, a Pannon Rádió főszerkesztőjének (mindhárman a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar közszolgálati média szerkesztő szakára járnak), Fehér Mártának, a Pannon RTV Közügyek és Rekontra című műsorainak szerkesztő-műsorvezetőjének (a Fabus Egyetem hallgatója), valamint Tőke Jánosnak, a Magyar Szó sportrovatának szerkesztőjének (a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Felnőttképzési Intézet – Andragógiai és Művelődéstudományi Tanszékén médiaszakon tanul).

Fotó: Molnár Edvárd

Fotó: Molnár Edvárd

A szerződések aláírásakor Várkonyi Zsolt, a Közigazgatási Hivatal elnöke és Simon Erzsébet Zita, az MNT tájékoztatási ügyekkel megbízott tanácsosa eredményes tanulást kívántak, és hangsúlyozták, az az elvárásuk az ösztöndíjazottak irányába, hogy szorgalmasan tanuljanak, és minél előbb a megkezdett tanulmányaik végére érjenek.

– Bízom abban, hogy ezek a tanulmányok hozzájárulnak a munkahelyi előmenetelhez, és ahhoz, hogy minél előbb haladjanak előre a szakmában – mondta a tanácsos.

Az egy tanévre szóló ösztöndíjakhoz szükséges támogatást a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. biztosítja, az összegek kifizetése hamarosan megkezdődik. A tervek szerint a jövő tanévre vonatkozó pályázatot korábban, már ősszel kiírja az MNT.