2024. április 19., péntek

Utcabál és felvonulás

Vasárnap farsangi karnevál Temerinben

A jelmezbe öltözött farsangolókat délután 1 és 2 óra között várják a piacközben felállított emelvényhez. A menet délután 2 órakor indul a Petőfi Sándor utcából a főutca irányába, a forgalmi jelzőlámpánál balra kanyarodik, és az Újvidéki utcán halad tovább, a következő lámpánál ismét balra kanyarodik a Kossuth Lajos utcába, majd a Nikola Pašić utcán keresztül ismét a piacközbe fordul és az ott felállított színpadig halad. Ádám István, az I. helyi közösség tanácsának elnöke a médiának elmondta, hogy a felvonulókat a fúvószenekar kíséri.

A menetben ott lesznek a tuskóhúzó (öreg)legények is, akik a farsangban nem találtak maguknak párt. Lesz alkalmi művelődési műsor is a Szirmai Károly MME szervezésében. Az eddigiektől eltérően a kulturális program keretében nem csak a hagyományos bőgőtemetést láthatja a közönség, hanem néhány zenés darabbal vegyítve színpadra állítják a feldolgozott temerini anekdotákat is.

A gyerekek legnagyobb örömére a színpadon most is szerveznek különböző mókás vetélkedőket. A farsangolókat fánkkal, meleg teával és forralt borral kínálják.

A farsangi felvonulás szervezője és támogatója az I. helyi közösség és a Kertbarátkör, az alkalmi programot pedig a Szirmai Károly MME szervezi. Társszervező és támogató ezúttal is Pásztor Éva és családja. A fánkkészítésbe és sütésbe, a teafőzésbe és forralt bor készítésébe, valamint mindezek szétosztásába bekapcsolódnak az önkéntesek és a kézimunkázó szakcsoportok tagjai.

A szervezők kérik a polgárokat, a gyerekeket, hogy az alkalomhoz megfelelő jelmezben, maskarában, álarcban vegyenek részt a rendezvényen.