2024. április 25., csütörtök

Nagyszerű magyar győzelmek

A román lapok egyenesen gyalázatot kiáltottak, miután a női Bajnokok Ligája középdöntős sorozatának 1. fordulójában a sztárcsapatnak tartott Valcea hazai pályán vereséget szenvedett a Ferencvárostól. A magyarok kezdtek jobban, de fölényük csak a második félidőben domborodott ki, amikor 6-7 góllal is vezettek. A vége aztán egy kicsit szoros lett, de a budapestiek megőrizték az előnyüket, így óriási bravúrt hajtottak végre. A mezőny legjobbja Nerea Pena (FTC) volt 10 találattal, a mérkőzés további érdekessége pedig az, hogy a román szurkolók transzparenssel tiltakoztak a FIFA azon döntése ellen, hogy a március 22-én esedékes Magyarország–Románia vb-selejtezőt zárt kapuk mögött kell játszaniuk.

Nem kisebb sikert könyvelt el a Győri ETO sem, hiszen a címvédő Budućnostot lesöpörték a pályáról. A meséhez azért hozzátartozik az is, hogy a podgoricai csapat nem pont a tavalyi gárda, de még akkor sem kellemes 10 góllal veszíteni, ugyanis a győriek ennyivel verték őket. A mezőny legjobb góllövője Görbicz Anita volt, aki hétszer talált be, de meg kell említeni azt is, hogy kitűnően védett a győriek norvég légiósa, Katrine Lunde Haraldsen.

Ide tartozó hír továbbá, hogy a serlegre pályázó győriek sorát jövőre már nem erősíti Andrea Lekić és Jovanka Radičević. A szerb és a montenegrói válogatott iránt több neves klub is érdeklődött, de mindketten a Vardart választották. A szkopjei klub egy éve került orosz kézbe, az új tulajdonosnak pedig feltett szándéka, hogy európai topklubot építsen. Ebben a hónapban kezdik el egy több mint tízezer néző befogadására alkalmas új csarnok építését, amely leghamarabb év végére készülhet el.

Az első időkben nem volt könnyű ismert játékosokat meggyőzni arról, hogy Macedóniába szerződjenek, de ha bejönnek a tervek, akkor a következő szezonra egy komplett kezdőcsapatnyi játékos érkezik. Az első fecske a spanyol Begona Fernández volt, aki idény közben igazolt át a Zaječartól…