2024. április 26., péntek
PIK BEČEJ

Knežević álljon elő a tervvel!

Miroslav Vasin tartományi gazdasági, foglalkoztatási és a nemi egyenjogúság problémakörével megbízott titkár szombaton – reagálva a mezőgazdasági tárcavezető pénteki nyilatkozatára – fölszólította Goran Kneževićet, hogy ismertesse a nyilvánossággal óbecsei PIK Bečej mezőgazdasági kombinát kérdésével kapcsolatos megoldási javaslatát. „Bátorító Goran Knežević agrárminiszter nyilatkozata, hogy az állam megoldja a PIK Bečej kérdését, figyelembe véve az agrártárca előbbi vezetőjének az érthetetlen közönyét ezzel a problémával kapcsolatban, és a jelenlegi miniszter eddigi passzív viselkedését ehhez a mezőgazdasági óriásvállalathoz” – olvasható egyebek mellett a gazdasági és foglalkoztatási titkárság éles hangú közleményében.

Vasin emlékeztetett arra, hogy a vajdasági kormány két évvel ezelőtt a célirányos csődeljárás bevezetését kezdeményezte a nagy múltú kombinátban, és ezzel a lépéssel sikerült megőrizni a munkahelyeket, szavatolni a termelés folytonosságát a cégben. Ezekhez a PIK Bečej megmaradását célzó lépésekhez csatlakozhatna a mezőgazdasági minisztérium megoldási terve, szögezi le a közlemény.

Goran Knežević agrárminiszter pénteken Szenttamáson, Vuk Radojevićtyel, Óbecse polgármesterével beszélgetve tett ígéretet, hogy az állam segítséget nyújt az 1400 embert foglalkoztató, gondokkal küzdő PIK Bečejnek.