2024. április 25., csütörtök
LABDARÚGÁS – TÓTHFALU

Készen a Szabadkai Ligára

A tóthfalusi Olimpia labdarúgói a Tisza Menti Ligában a bajnokság őszi szakaszát követően fölényesen az első helyen állnak. Eddig minden mérkőzésüket megnyerték, így pontveszteség nélkül vezetik a ligát. A csapat kilenc győzelmének köszönhetően ötpontos előnyben van a padéi Tiszával szemben. A liga erőviszonyait figyelembe véve nehezen elképzelhető, hogy bárki is komolyabban veszélyeztetni tudná a tóthfalusiak helyezését, így az Apró Attila edző által vezetett csapat csak egy lépésre van a Szabadkai Ligától.

– Figyelembe véve a körülményeinket és a játékosaink erejét, reálisnak látom a Szabadkai Ligába való feljutásunkat – mondta Bontovics István klubelnök.

Az Olimpia első csapata a tavaszi idényre való felkészülést január közepén kezdte el. Mindennap edzéseket tartanak, s a következő napokban kezdődnek az edzőmérkőzések a környékbeli csapatokkal. Az ellenfelek a gunarasi Olimpia, a Csantavér, a Tisza és néhány megyei ligában szereplő magyarországi csapat.

– A legmagasabb szinten készülünk fel a tavaszi bajnoki idényre. A felkészültségünket s a jó formánkat már az ősszel megmutattuk, és azt szeretnénk, ha ez továbbra is így maradna – emelte ki Bontovics.

Az Olimpia első csapata 20 regisztrált játékossal rendelkezik. A téli szünetben Rade Ćetković távozott, és visszatért a bácsfeketehegyi Jadranba. Helyette Csanádi István érkezett a majdányi Tromeđa csapatából.

Az első csapat mellett az Olimpia pionír- és kadétcsapata a Szabadkai Minőségi Ligában szerepel. A pionírok a tízcsapatos bajnokságban első helyen állnak a táblázaton, azonos pontszámuk van, mint a Topolyának, de jobb a gólkülönbségük. A kadétok hét csapat közül a negyedikek.

Tóthfaluban egyetértenek abban, hogy reális az Olimpia azon ambíciója, hogy a Szabadkai Ligába kerüljön. Az elmúlt időszakban kiváló vidéki labdarúgók érkeztek a faluban lévő akadémiára. Hamarosan a játékosok rendelkezésére fog állni egy 22 férőhelyes minibusz is, így könnyebben eljuthatnak a vidéki mérkőzésekre.