2024. április 20., szombat

Esély a termelőknek

Érdekegyeztetés Magyarkanizsán a belgrádi nagybani piac fejlesztésére való befektetésről

Tartományi és nagykikindai küldöttségek jártak pénteken Magyarkanizsán: a belgrádi nagybani piacba való befektetéssel foglalkozó munkacsoport vendége volt Branislav Bugarski tartományi régióközi együttműködési és helyi önkormányzati titkár, Slobodan Teofanov mezőgazdasági titkárhelyettes, Savo Dobranić nagykikindai polgármester és Kabók Imre, Nagykikinda községi tanácsának mezőgazdasággal megbízott tagja.

A házigazdák nevében Nyilas Mihály magyarkanizsai polgármester és Vladimir Hajder polgármesteri tanácsos, valamint Savo Dobranić és Kabók Imre elmondták, mennyire fontos kiaknázni ezt a lehetőséget, hogy mezőgazdasági termelőik, elsősorban a gyümölcs- és zöldségtermelők esélyt kapjanak a terményeik szervezett és kedvezményes értékesítésére. Branislav Bugarski és Slobodan Teofanov pedig a tartomány támogatásáról biztosították az érdekelt önkormányzatokat.

A magyarkanizsai önkormányzat a következő hetekben lakossági fórumokat szervez a termelők tájékoztatására, február 5-én a magyarkanizsai városházán, 12-én a martonosi nyugdíjasotthonban, 19-én a kispiaci helyi közösség termében, mindenütt 17 órai kezdettel, valamint 18-án a Horgosi Termelők Klubjában 18 órai kezdettel.