2024. április 25., csütörtök

Szerbia jutott vezetéshez

Viktor Troicki öt játszmában, 0:2-es hátrányból győzte le a tapasztalatlan David Goffint

A serleg idei elnyerését célul kitűző szerb válogatott rajtja a Davis-kupában nagyszerűen sikerült, hisz az első egyéni meccs után Belgium ellen Charleroi-ban megszerezte a vezetést. A bevezető párharcban a fiatal David Goffin 2:0-ra és a harmadik játszma rövidített játékában 4:2-re vezetett Viktor Troicki ellen, a győzelmet végül mégis a lényegesen tapasztaltabb szerbiai teniszező szerezte meg.

Troicki nagyon gyöngén, mondhatnánk, az utóbbi időben rá jellemző standard teljesítményével kezdett, így a 21 éves belga különösebb megerőltetés nélkül nyerte az első játszmát, majd 3:3 után a másodikat is. Troicki csak a harmadik játszmában mutatott némi javulást, ami csak az egyenlő küzdelemhez volt elegendő. Goffin a rövidített játékban elhúzott, de amikor egy váratlanul nagy hibával Viktort segítette fordulathoz, mintha elillant volna az önbizalmának a java. A döntő pillanatokban a belga hibázott sorozatban.

A folytatásban Novak Đoković pályafutása 600. profi meccsén a veterán Olivier Rochusszal mérte össze erejét. Đoković csapnivalónak minősítette a pálya talaját, ami azonban nem lehet kifogás, hogy ne a tőle telhető legtöbbet nyújtsa. Ha Novak nyert, Szerbia 2:0-s vezetéshez jutott, és egészen valószínű, hogy vagy a mai párosban, vagy pedig a vasárnapi további egyesek után kiharcolja a negyeddöntőt, amelyben az USA vendége lesz.

A lapzárta előtt megkezdett további mérkőzéseken Kazahsztán váratlanul könnyen jutott vezetéshez Ausztria ellen, Franciaország is 2:0-ra vezet Izraellel szemben, noha Jo-Wilfried Tsonga megszenvedett az ismeretlen Amir Weintraubbal, a horvátok pedig az olaszoknál vezetnek Marin Čilić jóvoltából.