2024. április 25., csütörtök
ZENTA KÖZSÉG

Ismét rendel fogorvos a falvakban

A közelmúltban számoltunk be arról, hogy az adóhivatal lepecsételte a Zenta község falvaiban működő fogászati rendelőket. Tegnap viszont dr. Surján Gusztáv, a zentai egészségház igazgatója elmondta, hogy hétfőtől Zentáról egy fogorvos hetente kétszer Tornyosra, egyszer Felsőhegyre, egyszer pedig Bogarasra fog utazni. Dr. Surján szerint ez a megoldás előrelépést jelent az előző rendszerhez képest.
– Olyan fogorvost tudunk küldeni, aki a gyermek pácienseket és az erre jogosultakat ingyenesen tudja ellátni a hozzájárulás kifizetését követően – jegyezte meg az igazgató.
– Tudni kell, hogy a zentai egészségház a fogászat működésére évente több millió dinárt különít el a saját keretéből, ugyanis a minisztérium csak egyetlen fogászt irányzott elő az egész községre a felnőttek kezelésére – közölte az igazgató. Ennek ellenére a saját pénzükön a falvakban is megszervezik a fogászati ellátást, s hónapok óta teljes csapatot: fogorvost, nővért és technikust finanszíroznak azért, hogy a fogászati rendszer működhessen. Ez nem csak az egészségház érdeme, a zentai önkormányzat ugyanis a tavalyi évhez képest csaknem hússzoros támogatást ad az intézménynek.