2024. április 19., péntek

A Tiszában lelték halálukat?

A férfit a folyóban találták meg, a felesége eltűnt – Megrázó tragédia Martonoson

A Tisza-parti kis faluban mindenki csak erről beszél, de újságírónak megszólalni szinte senki sem akar. Martonost mélyen megrázta a Parádi házaspár tragédiája, az eltűnésük, illetve haláluk körülményeiről azonban sokkal több a találgatás, mint a tény, és sokkal több bizalmas, mint megbízható információ hangzik el.
A hivatalos megerősítés mindössze annyi, hogy a martonosi Parádi házaspár, az 51 éves Sándor és a 42 éves Éva eltűnését fiuk, a 16 éves Gábor jelentette a rendőrségen, miután hiába várta haza a szüleit.
A nyomozás ugyan a bejelentést követő 48 óra után indulhat meg, de a falubeliek azonnal megkezdték a házaspár keresését. Pénteken látták őket utoljára, a falubeliek szombaton már végigkutatták a falut és környékét, a Tisza-partot. Végül a rendőrség kedden a folyó mentén talált rá a gépkocsijukra, majd a Tiszában a férfi holttestére – de nem a martonosi, hanem a törökkanizsai szakaszon.

Horváth Gergely, a martonosi helyi közösség tanácsának elnöke elmondta, hogy a falu lakóit megrendítette a tragédia. Őt csak arról értesítette a rendőrség, hogy pénteken eltűnt két személy, és hogy a bejelentéstől kezdve a 48 órát meg kell várniuk, ezért csak hétfőn kezdik keresni őket. A martonosiak viszont azonnal az eltűnt házaspár keresésére indultak.
Végül a törökkanizsai malomnál, a Tisza partján találták meg a rendőrök a házaspár Zastava 850-es személygépkocsiját, amelyről kiderült, hogy már napok óta ott állt. A vízben rátaláltak a férj holttestére is, a feleség holtteste azonban még nem került elő. A kiskorú fiút a szociális központ munkatársai közeli hozzátartozóknál helyezték el.
Ezek a puszta tények. Nyitott kérdés maradt viszont, hogy mi okozhatta a tragédiát. Valóban a hullámsírban kereste és lelte halálát a házaspár? A férj holttestét Újvidékre szállították a törvényszéki orvostani intézetbe, hogy megállapítsák a halála okát. A martonosiak el sem tudják képzelni, mi késztethette volna öngyilkosságra a házaspárt.
Közvetlen szomszédjuk, Szabó László is értetlenül áll a történtek előtt. Még pénteken dél körül viccelődve beszélgetett velük, amikor elindultak a fiukkal, akit Magyarkanizsára vittek, mert az ottani középiskola diákja. Zárkózott, mezőgazdasági termelésből élő, szorgalmas emberek voltak – mondják a falubeliek Parádiékról.
A magára maradt fiú közösségi oldalán gyűlnek a barátok, ismerősök megrendült részvétnyilvánításai.
Amennyiben az asszony holtteste nem kerül elő, akkor állítólag a férj temetése ma délután lesz. Ha Éva holttestét is megtalálják, akkor a házaspárt együtt helyezik majd örök nyugalomra a martonosi temetőben.