2024. április 19., péntek

Halálos baleset Kabolnál

Őrizetben a gyanúsított temerini támadók

Hétfőn súlyos közlekedési baleset történt a kabol–sajkásszentiváni úton, két kaboli személy életét vesztette. Az 1945-ös születésű M. S. Yugóját vezette, áttért a bal oldali sávba, hol összeütközött egy Citroën gépkocsival. M. S. és útitársa, S. V. (1958) szörnyethaltak, a másik autóban három titeli fiatalember ült, közülük ketten megsérültek.

Verekedésért vizsgálati fogságban
A temerini rendőrség hétfőn őrizetbe vette az 1992-es születésű, helybeli M. Z.-t, azzal gyanúsítják, hogy részt vett egy verekedésben. A bűncselekményt az illetékes ügyész minősítette verekedésben történő részvételnek, a fiatalember számára 48 órás vizsgálati fogságot rendeltek el. Ugyancsak verekedésben történő részvétellel gyanúsítják a két évvel fiatalabb N. B.-t is, ellene hivatalból tesznek bűnvádi feljelentést.
A nyomozók gyanítják, hogy ők ketten január 27-én részt vettek egy tömegverekedésben, amelyben három temerini fiatal megsérült. Az eset körülményit még vizsgálják, a nyomozás folyamatban van.

A temerini incidensről, mint tegnapi számunkban részletesen beszámoltunk, mindössze ennyit közölt a rendőrség. Tegnapra az esettel kapcsolatban összehívták a község biztonsági tanácsát, de szigorúan zárt ajtók mögött folyt a megbeszélés, és amíg a nyomozás tart, egyelőre senki sem hajlandó nyilatkozni.

Gyalogosokra vadásznak
Az újvidéki rendőrség közlekedési osztálya bejelentette, hogy ma délelőtt 9 és 13 óra között folytatja azt a korábban megkezdett, jól bevált pénzszerzési gyakorlatát, amelynek során civil ruhás dolgozóik fokozottan figyelik és megbüntetik azokat a gyalogosokat, akik piros jelzésnél mennek át az átkelőhelyen, vagy másmilyen közlekedési szabálysértést követnek el.
Szabálysértésnek számít az is, ha mobiltelefonálás (fülünkhöz szorított készülékkel) közben megyünk át az úttest másik oldalára. A szabálysértőket titokban lefényképezik vagy lefilmezik, azután odalép hozzájuk a rendőr, bemutatkozik, majd megbírságolja a szabálysértőt.