2024. április 20., szombat

A siker kapujában

Átadták a Vajdasági Gazdasági Kamara díjait

Az ismert borász, Miroslav Kovačević róla elnevezett ürögi borházában adták át hétfőn a Vajdasági Gazdasági Kamara minőségi idegenforgalmi és vendéglátói szolgáltatásokért odaítélt rangos elismerést, a 2012-es évre szóló Siker Kapuja díjakat, amelyet már tizenöt éve osztanak ki a legkiválóbbaknak a tartomány területén. A helyszín kiválasztásának az oka, hogy a Kovačević-borház is a díjazottak egyike. Siker Kapuja elismerésben részesült még az ürögi borház mellett az újvidéki Master hotel és a szintén székvárosi Best Western Prezident hotel, valamint a palicsi Zvonko Bogdan borház.

Az eseményen tiszteletét tette Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is, aki gratulálva a díjazottaknak a közös fellépés és az intézményi összefogás fontosságáról beszélt. Pásztor István az év elején hatályba lépő gazdasági kamarákról szóló törvényre reflektálva kiemelte:

– A Siker Kapuja elismerések kiosztásának a hagyományát megteremtve és a turizmus képviselőivel folytatott szakadatlan együttműködéssel a Vajdasági Gazdasági Kamara jó példával jár elől, s ez arról tanúskodik, hogy közös munkával többre lehetünk képesek. Örömmel tölt el, hogy az értesüléseim szerint az első hónap alatt, amióta hatályba lépett a törvény, ami nem teszi kötelezővé a kamarai tagságot, nem következett be a tagság elszivárgása a Vajdasági Gazdasági Kamarából. Nagyon fontos, hogy a kamarai rendszert ne csak megőrizzük, hanem meg is erősítsük!”

Miroslav Vasin tartományi gazdasági és foglalkoztatásügyi titkár szavai szerint a turizmus világméretű expanzióban van, s az ágazatnak ebben az előretörésében a vajdasági idegenforgalomnak is meg kell találnia a helyét. E tekintetben, Vasin szerint, első feladataink egyike, hogy a vajdasági polgárokban tudatosítsuk, ők is mindannyian fontos, tevékeny szereplői a tartomány idegenforgalmának.

– Meg kell változtatnunk azt a felfogást, hogy Vajdaság istenadta hely a turizmus számára. Nem az, nincs ugyanis tengere, sem tava, magas hegyei sincsenek. Csak emberi erőfeszítéssel és tettekkel „alkothatjuk meg” Vajdaságot mint az idegenforgalom kiemelt helyszínét.” – jegyezte meg a gazdasági titkár.

A Siker Kapuja díj mellett kiosztották a minőségi szolgáltatásokért járó plaketteket is. A kishegyesi Kátai-tanya a tanyák kategóriájában érdemelte ki ezt a rangos elismerést. Kátai Géza, a tanya tulajdonosa ennek kapcsán lapunknak röviden így nyilatkozott:

– Korábban már kaptam más díjakat is, például a körzeti gazdasági kamarától is, de tartományi szinten ez az első elismerés, amivel jutalmaztak. Természetesen nem a díj miatt dolgozunk és törekszünk a minőségi szolgáltatásokra. A díj, ami az eredményes és kitartó munkánk elismerése, öröm és megtiszteltetés. Tizennyolc év munka áll emögött az elismerés mögött.