2024. március 29., péntek
KÚLA

Száznegyvenkettő kérelem

Negyedik alkalommal tartottak kihelyezett fogadónapot Magyarország Szabadkai Főkonzulátusának munkatársai Kúlán, a Magyar Művelődési Központban, a Népkörben. Ez alkalommal 142 helyi és környékbeli polgár adta át a kérelmet a magyar állampolgárság könnyített úton történő megszerzésére. Mint Gara Katalin konzul asszony elmondta, minden alkalommal sokkal egyszerűbben és könnyebben megy a kérvényátadás, mert a CMH iroda kihelyezett munkatársai nagyon komoly előmunkát végeznek, és így a munka zavarmentesen és ütemesen halad.

– Az előző három alkalommal 270 kérvényt vettünk át itt Kúlán a polgároktól, most pedig egyszeri alkalommal 142-t, ami azt bizonyítja, hogy lankadatlan a magyar állampolgárság megszerzésére a hajlam. A kérvényezők felkészültek és legtöbb esetben rendelkeznek a szükséges iratokkal, egyedül amit meg lehet jegyezni, hogy néhol hiányos a magyar nyelv ismerete, ilyenkor mi a konzulátus munkatársai csak biztatni tudjuk őket, hogy gyakorolják a nyelvet, hiszen minél több nyelvet ismer az ember, annál gazdagabb.

A nyílt fogadónapokon nagyon kellemes a munkahangulat, mindenhol szeretettel fogadnak bennünket, és nagyon közvetlen kapcsolat alakul ki a kérvényezőkkel. Akik ezen alkalmakkor adják át a kérvényeket, semmilyen hátrányt nem szenvednek, ugyanolyan gyorsan lesz kérelmük elbírálva, mintha a konzulátuson adták volna azt át – mondta Gara Katalin konzul asszony a kúlai nyílt fogadónapon, majd hozzátette, amennyiben ismét összejön 56–60 kérelmező, ismét megszervezik a magyar állampolgárságra irányuló kérvények átvételét Kúlán.