2024. április 24., szerda

A bérlők 55,1 millióval tartoznak

A helyi adóhatóság összegzése szerint igencsak rendszertelenül fizetnek a városi tulajdonban lévő ingatlanok bérlői. Csupán a garázsok bérleti díja fejében másfél millió dinárral adósak. A lakásbérlők hátraléka is tetemes, 5,1 millió, viszont az igazi adósok az üzlethelyiségek bérlői, 2012-ben több mint 48 millió dináros tartozást halmoztak föl.

A tartozásokról szóló jelentést megvitatva a városi tanács tagjai leszögezték, hogy meg kell gyorsítani a kinnlevőségek behajtását, és ennek érdekében a városi ügyészségnek kell megfelelő lépéseket tennie.

A tanács határozata értelmében új tételeket nyitnak a zombori költségvetésben, amelyek révén a tartományi költségvetésből érkező támogatást utalják át a végső felhasználóknak, így félmillió dinárt az őrszállási (Stanišić) ivóvízkút revitalizálására, 700 ezer dinárt a nemesmiliticsi ivóvízkút fölújítására. Sári (Aleksa Šantić) 200 ezer dinárt kap a leendő vízgyár főtervének elkészítéséhez, Monostorszeg pedig egymillió dinárból készítheti el a tervezett szennyvíztisztító főprojektumát. A tartományi kasszából ezenkívül még 6,5 millió dinár folyik be a zombori költségvetésbe a mezőőri szolgálat működtetésére.