2024. április 26., péntek

Az LDP alternatív hatalmat hoz létre

A liberálisok mindenkire számítanak, aki elégedetlen az aktuális hatalommal

A Liberális Demokrata Párt megkezdi létrehozni az aktuális összetételű kormány alternatívájaként szolgálandó csoportosulást, a majdani hatalmat. Mindenkit szívesen várnak körükben, aki nem támogatja az aktuális kormányt és annak a céljait.

A munkát azzal kezdik, hogy kidolgozzák a vonatkozó politikai alaptervet, amelyet felkínálnak a politikai pártoknak, a szakszervezeteknek, a civil szférának és kiemelkedő egyéneknek. Miután a csatlakozni kívánók elhatározzák magukat, azonnal megkezdik a közös cselekvést és az emberek életét káosszá változtató jelenlegi államhatalom alternatívájának a létrehozását – olvasható az LDP Elnökségének és Politikai Tanácsának közös közleményében.

– Az egyébként is megkínzott ország további politikai kifacsarása megköveteli egy szervezett politikai válasz felkínálását. Az ötlet és a precíz politikai terv képezheti a szervezetek, a pártok, a szakszervezetek, az üzleti élet képviselői, a civil szektor és az egyének összefogásának a politikai alapját. Olyanokra van szükségünk, akik nem fogadják el a Szerb Haladó Párt és a többi hatalmi párt kínálta sorsot. Az aktuális hatalmi pártoknak egy céljuk van: erősíteni saját pozíciójukat. Még csak nem is azonosították a szerb társadalom problémáit, és ezt nem is fogják megtenni, hiszen tisztában vannak saját tehetetlenségükkel. Meg kell állítani a jogállam és intézményeinek szétverését, a szerb piac bezárását, az új gazdasági és politikai monopóliumok létrehozását, Vajdaság autonómiájának megsemmisítését, a lincseléssel való fenyegetést, az oktatás, az egészségügy, a kultúra és a tudomány teljes marginalizálását – áll a közleményben.

Az LDP a Szerbia modernizációját megfogalmazó politikai alapterv megvalósítója kíván lenni, karöltve mindenki mással, aki hasonlóan vélekedik – olvasható a közleményben.