2024. április 25., csütörtök

Újszülött-látogatás

Ceglédi Rudolf, Zenta polgármestere a tegnap meglátogatta az év első zentai újszülöttjét. A kisbabát Kalmár Ádámnak hívják, az édesanyja Gracza Tímea, az apuka pedig Kalmár Attila. A kis Ádám január harmadikán született 4, 25 kilogrammal és 53 centiméterrel. Tímea elmondta, hogy nehéz, de nagyon jó édesanyának lenni.

– Nehéz volt, de egyre könnyebb, kezdek belerázódni az anyaszerepbe. Nem mindent tudunk, de tanácsokat kérünk – mesélte az anyuka. Elmondta, hogy a családban van egy másik kicsi is, s onnan kérnek tanácsokat, de segítenek a mamák is, s természetesen a védőnőtől is kapnak tanácsokat.

Az apuka sofőrként dolgozik, Tímea pedig jelenleg háztartásbeli. Előtte ugyan munkaviszonyban volt a cipőgyárban, de amikor megtudták, hogy terhes, felmondtak neki – mesélték.

Az ifjú szülők és a kisbaba a 20 ezer dináros pénzutalványon kívül egy díszoklevelet, virágcsokrot és egy szerény ajándékcsomagot kapott a várostól. Ezenkívül, ahogyan a többi zentai újszülött, ők is 10 ezer dináros támogatást kapnak a várostól.

– Jelenleg erre van lehetősége az önkormányzatnak, de bízunk abban, hogy jövőre már többet tudunk ilyen célra elkülöníteni a község költségvetéséből – jegyezte meg a polgármester.