2024. április 24., szerda

A két fizetés, az két fizetés

Az újvidéki hatalmi koalíció tanácsnokainak majd az egynegyed része közvállalatokban is dolgozik, így sikeresen folytatják azt a „szép hagyományt”, hogy az uralkodó többséghez tartozó képviselők legalább két fizetést vesznek fel.

A Szerb Haladó Párt három női képviselője, Dina Malešević, Mia Kostić és Aleksandra Maletić a Poslovni prostor közvállalatban találtak munkát, míg Bojan Atlagić, aki szintén a haladók táborában van, az Elektrodistribucija Novi Sad igazgatója lett.

A Dveriből kizárt tanácsnokok szintén „feltalálták magukat”, így Mitar Šobot és Aleksandar Đurđev az Informatika igazgatóhelyettesei lettek, Miroslav Parović pedig a polgármester tanácsadójaként is elhelyezkedett, de ezen kívül, az Elektrodistribucija igazgatóhelyettese is egyben – írja a Blic napilap.

Slaviša Đekić, a Roma Demokrata Párt tanácsnoka a Čistoća igazgatóhelyetteseként tengeti életét.

Siniša Sević, a képviselő-testület elnöke elmondta, nincs információja a tömeges munkába helyezésekről az újvidéki közvállalatokban, de szerinte ha létezik ilyen, akkor az nem jó. Kiemelte, a Szerb Szocialista Párt tagjai biztos nincsenek köztük.

Ez azonban nem fedi teljesen a valóságot, mert, igaz, meg nem erősítette információk szerint, Jelena Stojanović szocialista tanácsnok az Elektrovojvodina igazgatójának a tanácsadójaként dolgozik – jelenti a 021-es rádió.

Miroslav Parović, az Újvidék Azonnal tanácsnoki csoportosulás vezetője elmondta, mindenkinek megvan a saját számítása, miért helyezi el tanácsnokait a közvállalatokban. Hozzátette, a tanácsnokok munkája a közvállalatokban nem törvényellenes, az új igazgatóknak szükségük van olyan „bizalmas” emberekre, akik magas pozíciót töltenek be.