2024. április 20., szombat
TEREMFOCI

A Prologisé a trófea

A Lampone csapatának kezéből három másodperccel a lefújás előtt csúszott ki a trófea

A szabadkai Prologis csapatának győzelmével ért véget a 46. újévi kispályás labdarúgótorna, miután a döntőben a büntetők biztosabb értékesítésével legyőzte a petrőci Lampone együttesét. A tornagyőztes csapat 300 000 dináros jutalomban részesült, a második helyezett 100 000, a harmadik pedig 50 000 dinárt vehetett át a szabadkai önkormányzat sportrészlegének jóvoltából.

A bronzmérkőzésen gólözönt látott a népes közönség. A Šeki enterijeri csapata a 16. percben már 5:0-ra vezetett, de Kurai és Rakićević góljaival a félidő végére sikerült szépítenie a Bus csapatának. A folytatásban a tapasztalt Bus játékosai két gyors góllal feljöttek 5:4-re, bizonytalanná téve a meccset, de Popović két góllal újra megnyugtató előnyhöz juttatta csapatát. A találkozó végéig még három góllal terhelték meg a Bus hálóját, és ezzel a Šeki enterijeri csapata megszerezte a bronzérmet.

A torna döntője rendkívül magas színvonalú találkozót hozott, amely kiváló csemegének bizonyult a sportág kedvelőinek. A kezdőrúgást a Spartacus két veterán labdarúgója, Tapiska Antal és Miloš Glončak végezte el. A két legkiegyensúlyozottabb csapat döntőjén Milosavac góljával a petrőciek jutottak vezetéshez, de nem sokáig vezethettek a kékek, miután Pivarcsik kiegyenlített. A félidő végéig a Lampone játékosai többször is gólhelyzetbe kerültek, de Takács mindannyiszor bravúrral hárított. A 26. és a 29. percben Agbaba és Čizmar góljaival kétgólos előnyhöz jutott a Lampone, de Pivarcsik a 30. percben szépített az eredményen. Rakić újra megduplázta csapata előnyét, de a 34. percben Pivarcsik révén a Prologis újra egy gólra zárkózott föl. Négy perccel a vége előtt Milosavac megkapta második sárga lapját, ami automatikusan kiállítást jelentett, így a petrőciek két percet emberhátrányban játszottak, de a Prologis nem használta ki az emberelőnyt. A szabadkaiak a hajrához érve kapus helyett mezőnyjátékost küldtek pályára, és három másodperccel a találkozó vége előtt egy kapu előtti kavarodásból Francišković egyenlített. A büntetők során a harmadik sorozat döntötte el a győztes kilétét, amikor Agbaba a kapufát találta el. A mindent eldöntő büntetőt Rudinski értékesítette, s ezzel a Prologis csapata nyerte meg az idei újévi tornát.

A torna gólkirálya a 14 gólos Nikola Romić (Šeki enterijeri) lett, a legjobb kapusnak Takács Aleksandart (Prologis), a torna legjobb játékosának pedig Milan Rakićot (Lampone) választották.

Bronzmérkőzés: Sneck Bar Bus–Šeki enterijeri 4:10 (2:5)

Sétaerdei sportcsarnok, 1400 néző, vezette: Harmat, Dragojlović.

Sneck Bar Bus: Mačković, Kurai 2, Đurasović 1, Veselinović, Rajić, Šošo, Rakićević.

Šeki enterijeri: Zarić, Horváth, Guberinić 3, Rajkovača, Maravić 1, Romić 2, Ćetković 1, Bilić, Jovetić, Popović 3.

Döntő: Lampone–Prologis 4:4 (1:1), büntetőkkel 8:9

A büntetők értékesítői: Vuković, Rakić, Rakonjac, Radivojević, illetve Francišković, Glogovac, Sztrapák, Pivarcsik, Rudinski

Sétaerdei sportcsarnok, 2000 néző, vezette: Stantić, Zinaja.

Lampone: Antonić, Radivojević, Mandić, Milosavac 1, Rakonjac, Vuković, Čizmar 1, Rakić 1, Agbaba 1, Rašiovan.

Prologis: Takács, Rudinski, Pivarcsik 3, Sztrapák, Marinković, Simeunović, Glogovac, Vojvodić, Ristić, Francišković 1, Vitas, Meggyesi.