2024. április 25., csütörtök

Kinevezések a zombori közkórházban és diákotthonban

A tartományi kormány dr. Milan Grbát nevezte ki a zombori Dr. Radivoj Simonović közkórház igazgatójává, helyettesévé pedig dr. Zoran Parčetić főorvost. A most kinevezett igazgató hosszabb ideje megbízottként töltötte be ezt a tisztséget.

Jelenleg megbízott igazgatója van a zombori diákotthonnak, de várhatóan ez a státus hamarosan módosul, és elül az intézmény körül felvert por is. A tartományi kormány ugyanis már korábban fölmentette igazgatói tisztsége alól az intézményt huszonöt éven át eredményesen vezető Milanko Jovičićet, és helyébe megbízottként Nedeljko Stojsavljevićet nevezte ki. Erre hevesen reagált a diákotthon igazgatóbizottsága, ugyanis alig néhány hónappal korábban kötött tartományi jóváhagyással megállapodást a leváltott igazgatóval, hogy kitöltheti megbízatási idejét, annak ellenére, hogy elérte a nyugdíjkorhatárt. Másfelől a megbízott igazgató az igazgatóbizottság tagja volt, tehát kinevezése érdekellentétbe ütközött. Az igazgatóbizottság elnöke, Zdravko Kovač akkor azzal is érvelt, hogy a megbízott igazgatónak se megfelelő képesítése, se kellő szakmai gyakorlata nincsen ehhez a tisztséghez.

Ezen bonyodalmak végére tehet pontot a tartományi kormány döntése, amivel a zombori diákotthon igazgatóbizottságának korábbi tagjait mandátumuk lejárta után fölmentette és új tagokat nevezett ki a helyükbe. A régi tagságból mindössze hárman maradtak tisztségben, ketten a szülők, egy pedig az alkalmazottak képviseletében. Az új igazgatóbizottság feladata lesz az igazgatóválasztás lebonyolítása.