2024. április 26., péntek

A Balaton Sound lett Európa legjobbja

Az úgynevezett „közepes méretű” fesztiválok között a magyarországi Balaton Soundot választották Európa legjobbjának a legrangosabb fesztiválszervezői szakmai elismerés, a Festival Awards Europe mezőnyében. Az Európai Fesztiválszövetség által alapított verseny díjait szerdán késő este, a hollandiai Groningenben adták át. A díjat Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán, a rendezvény két alapító-főszervezője vette át. Mint elmondták, a Balaton Sound elmúlt hat éve már önmagában is egy sikertörténet, hiszen a rendezvény nyújtotta prémium fesztiválélmény már az első évben nagy szakmai és közönségsikernek bizonyult, és azóta minden évben telt házas napok, és egyre növekvő érdeklődés jellemzi a fesztivált. „Az eddigi sikerek megkoronázása ez a díj. Igen megtisztelő számunkra ez az elismerés, ami arra is ösztönöz, hogy még tovább fejlesszük a rendezvényt, és a későbbiekben is méltóak lehessünk erre az elismerésre” – mondták a szervezők.

Az idén két kategóriában indult magyar rendezvény a Festival Awards Europe versenyén, és mindkettő bekerült a tíz legjobb közé. A Sziget Fesztivál – a nagyfesztiválok kategóriájának 2011-es nyertese – a saját kategóriájában versengett, a Balaton Sound pedig a közepes méretű fesztiválok közt mérettette meg magát, és itt végzett az első helyen. „Mind a cégünknek, mind a magyar fesztiválszervezésnek nagy elismerése ez a díj, hiszen immár két fesztiválunk is van, amely kategóriájában a legjobbnak bizonyult Európában” – mondta el Gerendai Károly, a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője.

Az idei Balaton Sound fesztivált július 11-e és 14-e között tartják meg Zamárdiban, s a szervezők már az első fellépők listáját is közzétették. Az elektronikus hangzás rajongói így, ha ellátogatnak a zamárdi szabadstranra, láthatják és hallhatják Steve Aoki, a Justice, a Dada Life, Hardwell és a Bloody Beetroots, Amon Tobin, Brodinski és Dixon produkcióját – mindannyian megerősítették már ugyanis, hogy készülnek a magyarországi fesztiválfellépésre.