2024. április 26., péntek

Téli meglepetések a Tisza-parton

December végéig tartottak a munkálatok a magyarkanizsai autóskempingben

Alaposan meglepődtek azok, akik egy ideje nem jártak a magyarkanizsai Tisza-parton, de az év végi ünnepek után sétára indultak az autókemping felé. Kerítés veszi körül a kempinget, betoncsíkok jelzik az újonnan kialakított parkolóhelyeket, jelzőtáblák segítik az eligazodást.

Krekuska Róbert, a Magyarkanizsa Község Idegenforgalmi Szervezetének megbízott igazgatója elmondta, hogy a szervezet még 2011-ben sikeresen szerepelt a Pénzügyi és Gazdasági Minisztérium által kiirt pályázaton, és lehetőséget kapott arra, hogy kialakíthasson egy autóskempinget. A minisztérium 8 millió dinárral járult hozzá a terv megvalósításához, az önkormányzat pedig 2,2 millió dináros önrésszel támogatta a kemping kialakítását.

Elsőként a villamoshálózat teljes felújítását végezték el a kivitelezők, új kábeleket fektettek le, és új kapcsolótáblákat helyeztek el a biztonságos használat növelése érdekében. Majd a szanitáris helyiség teljes felújítása következett, az épület belső teljes felületét újracsempézték, korszerű szoláris tusolókat építettek be, újrafestették a külső felületet, és kialakítottak egy konyhát is.

Az év végére az autóskemping területe be lett kerítve, de továbbra is maradtak szabadon járható és használható felületek, melyek nem kötik semmiféle kötelezettséghez a strandolni vágyókat. Az igazgató szerint a kerítés célja a táborozók értékeinek biztonságosabb védelme.

Tavasztól egy faház áll majd a kemping használóinak rendelkezésére, mely recepcióként fog működni. A lakókocsik számára 5 kibetonozott parkolási felületet építettek ki, és további 10 kijelölt parkolóhely van. Információs táblákat helyeztek el a strand egész területén, valamint egy térkép is helyet kapott a bejáratnál az autóskempingben való tájékozódás céljából.

A szemétgyűjtő konténerek számát megkétszerezték, nagyobb hangsúlyt kapott a környezet rendezése, megkezdték a fák, bokrok ültetését, illetve virágos területek kialakítását – ez a tevékenység majd a tavasszal kapja meg végleges formáját.

A kemping területén egy új, gyermekbarát, fából készített játszótér és mini homokozó is készült, és létrehoztak ingyenesen használható vezeték nélküli internetkapcsolatot. Térfigyelő kamerák szavatolják a biztonságos pihenést.

Saját honlapja is lesz az autóskempingnek, amelyen a turisták interneten keresztül is tudnak regisztrálni (a honlap a kemping kategorizációja után kezdheti meg hivatalos működését). A 2013-as szezonban már teljes körűen fog üzemelni a Tiszavirág Autóskemping, még fokozottabb tisztántartással, kulturális-szórakoztató rendezvényekkel – ígérik az idegenforgalmi szervezet munkatársai.