2024. április 24., szerda

De mi történik Babi nénivel?

A szinte nevetségessé nagyított félelem a fő témája a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház legújabb előadásának – Keszég László rendezésében egy abszurd elemektől sem mentes komédia kerül szí

Pénteken 19.30 órai kezdettel tartja színházi évadának harmadik bemutatóját a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház. A szabadkai származású, jelenleg Magyarországon élő Keszég László rendezte Vojáger című előadás ősbemutató, Vinnai András az előadás színészeire írta a darabot, s az, hogy ezeket szerepeket ezelőtt még senki sem játszotta el, plusz ízt ad a produkciónak. Az előadás műfaja bohózat, komédia, de a rendező hangsúlyozta: a klasszikus komédia és az abszurd közötti humorról van szó, a popkultúra toposzait, ikonjait is használják, és a mai nyelv zsargonjait, figuráit is.

Az előadás színészei – Mikes Imre Elek, Vágó Kriszta, Mészáros Gábor, Mezei Kinga és Kucsov Borisz – elmondták, nagyon kellemes próbafolyamatban vehettek részt, úgy érzik, hogy egy izgalmas, és szórakoztató előadást sikerült létrehozniuk, ami elnyeri a közönség tetszését. Ahogy tőlük is hallhattuk, az előadás egyik motívuma a félelem. Pál (Mikes Imre Elek alakítja) elveszett figura, tele van félelemmel, ahogyan félelmekkel küszködik Vera (Vágó Kriszta) is. A bohókás öregasszony, Babi néni (Mezei Kinga) sajátságos módszerrel segít Pálnak leküzdenie a félelmeit, miközben Babi nénivel is történik valami, sőt olyan dolgok is kiderülnek róla, amit nem is gondolnánk, ráadásul még egy spirituális segítő (Kucsov Borisz) is színre lép.

Hogy a szinte nevetségessé nagyított, és ezáltal görbe tükröt is állító félelemmel ki hogyan küzd meg, kiderül a pénteki bemutatón és az azt követő reprízekből is. Az előadást január 21-én és 24-én is játsszák, 19.30 órai kezdettel.