2024. április 20., szombat

Megkezdődött a megerőszakolt indiai lány támadói elleni per

Újdelhiben hétfőn megkezdődött a megerőszakolt orvostanhallgató öt támadója elleni büntetőper. Két vádlott felajánlotta, hogy koronatanú lesz az ügyben, feltehetően enyhébb büntetés reményében. Az öt férfin kívül egy fiatalkorút vádolnak a 23 éves indiai nő csoportos megerőszakolásával és halálához vezető kegyetlen bántalmazásával. A fiatalkorú felett külön eljárásban ítélkeznek. Az áldozat két héttel az eset után, december 28-án halt meg egy szingapúri kórházban. Vinai Sarma és Pavan Gupta vádlottak szombaton felajánlották, hogy tanúskodnak tettestársaik ellen – közölte egy ügyész.

A napokban egyébként megszólalt a bűntény egyik áldozata, a megerőszakolt lány barátja „Megütöttek egy rövid bottal, a barátnőmet a vezetőülés közelében lévő egyik üléshez vonszolták. Ezután a sofőr és a többi férfi megerőszakolta és kegyetlenül ütlegelték a teste legintimebb részeit” – mesélte a fiú, akinek eltörték a lábát és még ma is remeg az átélt traumától. A fiú azt is elmondta, hogy közel egyórás kálváriájuk után, amikor kidobták őket buszból, senki sem sietett megsegítésükre.

Az egész Indiát megrázó múlthavi kegyetlen támadás heves haragot váltott ki és számos tüntetést gerjesztett India-szerte, ahol gyakori a büntetlenül maradt nemi erőszak.