2024. április 25., csütörtök

Vučić: Mišković nem kerülhet szabadlábra

A kormányalelnök ezt személyes vereségként élné meg

Komoly nyomásgyakorlás tapasztalható, hogy Miroslav Mišković kerüljön szabadlábra az előzetes letartóztatásból, ismerte be szombaton Aleksandar Vučić kormányalelnök, hozzátéve, ezt személyes vereségként élné meg.

„Ha erre nyomós indok nélkül sor kerülne, ezt személyes vereségként élném meg” fogalmazott Vučić Velika Planán, ahol egy hadászati vállalat megnyitásán vett részt. Mint hozzátette, nem ő az, aki a döntéseket hozza ezzel kapcsolatban, ez elsősorban a vizsgálóbíró és az ügyész illetékességi körébe tartozik. Elmondta, komoly nyomásgyakorlás tapasztalható a szabadlábra helyezés érdekében.

„Ellenállnak-e ők vagy sem ennek a nyomásnak, nem tudom… Hallottam olyan bejelentéseket, miszerint Mišković szabadlábra kerül újévig, különféle nyomás létezik, időnként nevetségesen is hat számomra, amikor az őt támogatókat hallom, ahogy magyarázzák mi igaz és mi nem” tette hozzá.

Elmondta, a szabadlábra helyezést nem csak politikája kudarcaként, hanem személyes vereségként is élné meg, és nem szégyelli ezt beismerni.

A belgrádi Különleges Bíróság december 14-én 30 napos vizsgálati fogságot rendelt el a Delta tulajdonosa és hat további gyanúsított számára, akiket útépítő vállalatok magánosítása során elkövetett visszaélésekkel gyanúsítanak.