2024. április 24., szerda

Haladó párti képviselőt tartóztattak le

A gyanú szerint tagja volt egy gyújtogatással foglalkozó bűnözői csoportnak

A vranjei rendőrség pénteken nyolc személyt vett őrizetbe személygépkocsik felgyújtása és közrendbontás alapos gyanújával. A letartóztatott személyek között található Miloš Mladenović „Žaba” is, a vranjei önkormányzati képviselő-testület képviselője és a Szerb Haladó Párt helyi frakciójának tagja. A haladó képviselőt egyébként egy hónappal ezelőtt is letartóztatták, annak alapos gyanújával, hogy felgyújtotta Branimir Stojančić városi képviselő személygépkocsiját. Mladenovićot ekkor kiengedték a fogdából, hogy szabadlábon védekezhessen. Az SZHP ekkor közleményben igyekezett tisztára mosni Mladenovićot, hazugságnak nevezve, hogy felgyújtotta volna képviselőtársa személygépkocsiját. Dragan Nikolić, az SZHP déli régiójának elnöke a közleményben kiemelte, hogy a vranjei rendőrség alkalmatlanságát kívánják csak palástolni a letartóztatással.

Mladenovićot azonban megint letartóztatták, méghozzá egy átfogó rendőrségi akció keretében, hét további gyanúsítottal egyetemben. A rendőrség egy olyan vranjei bűnözői csoportot célzott meg, amelynek számlájára több nemrég elkövetett bűntényt lehet felírni. A vranjei rendőrség adatai szerint 2008 óta több mint 20 személygépkocsit, kávéházat és magánházat gyújtottak fel. Az egyik gyújtogatás során, teljesen leégett a felgyújtott Paladijum diszkó melletti Bora Stanković színház is. Zoran Antić, Vranje polgármestere pénteken meg is erősítette, hogy Mladenovićot is letartóztatták, és egy olyan bűnözői csoport felgöngyölítése van folyamatban, amelyben egyaránt megtalálható a megbízó, a védnök és az elkövető is.

Mladenović őrizetbe vételét Bojana Veličkov, Vranje polgármester-helyettese és az SZHP tagja is megerősítette, és bejelentette, hogy a gyanúba keveredett képviselőtársuk lemondott a képviselő-testületi mandátumáról. Kiemelte, hogy amint bizonyosságot nyer bűnrészessége kirúgják a pártból.