2024. április 24., szerda

Jutalom a legeredményesebbeknek

Ünnepi fogadáson a község legjobb tanulmányi átlagú egyetemistái – Alkalmi ajándék, pénzbeli juttatás az önkormányzattól

A topolyai önkormányzatban 2005 óta gyakorlat, hogy egyszeri, nagyobb összegű pénzbeli juttatásban részesítik Topolya község azon egyetemi hallgatóit, akik tanulmányaik folyamán tízes átlagosztályzattal, illetve külföldön folytatott tanulmányaik esetében 5,00-ás tanulmányi átlaggal büszkélkedhetnek. Az idei tanévben december 21-én fogadta a polgármester a legeredményesebbeket, ezúttal négy topolyai egyetemistát.

2011 decemberében ily módon a község területéről három egyetemista jutott önkormányzati ajándékhoz. A topolyai polgármesteri hivatalban rendezett ünnepi fogadáson vendégelte meg és tüntette ki Kókai Mernyák Melinda polgármester – Nada Mehaković, az önkormányzat általános közigazgatási és társadalmi osztályvezetője jelenlétében – azt a négy, községbeli hallgatót, akik az elmúlt tanévet tízes átlagosztályzattal fejezték be. Ők egyszeri, harmincezer dináros jutalomban részesültek, amely összeget az önkormányzati ösztöndíj december hónap folyamán történő kifizetésénél utaltak át számukra. A polgármester írószercsomaggal, virággal is kedveskedett a felsőfokú tanulmányokat rendkívül sikeresen végző diákoknak. Elismerését fejezte ki előttük, ugyanakkor reményét, hogy a folyamatos továbbképzés, a kutatómunka iránt is hajlandóságot, kedvet érző fiatalok, tanulmányaik végeztével visszatérnek községünkbe, és itt kamatoztatják szerzett tudásukat.
Tamara Apostolović, az Újvidéki Egyetem Természettudományi Kara Kémia Tanszakának negyedéves hallgatója immár negyedik alkalommal részesült ezen önkormányzati figyelmességben. Az Újvidéken tanuló, másodéves Dragana Vlaški, aki ugyancsak a Természettudományi Karon végzi tanulmányait környezetvédelmi szakon, Selena Ilić, e Természettudományi Kar Fizika Tanszakának másodévese és Borislav Ilić, a topolyai Bioélelmiszer-termelői Egyetem másodéves hallgatója szintén a kitüntettek között szerepelt.