2024. május 13., hétfő

STRANDSZÉPE 2014: Nagy Brigitta


Magyarkanizsa

21 éves

Kozmetikus

SMS-kód: MA 21 

 „Egy kerek fenék, két szép kebel... egy bomló hajkorona, melybe belemarkolunk és illatát mohón élvezzük...egy test, mely testet kíván, egy érzés, mely vágyat szül...vajon csak ez lenne a Nő? Nem hiszem! Megfoghatatlan szépsg...éteri tisztaság...angyalszárnyon érkező remény...vajon ez lenne a Nő? Nem hiszem! Akkor mi? Csak egy másik Ember...”

(ismeretlen szerző)

MASZEK KOZMETIKUS

A huszonegy éves Nagy Brigitta munkával tölti a nyár borongós napjait. Családi összefogásban, meszelték át az otthonukat, nem csak a szebb környezet, hanem praktikus okok miatt is. Brigitta ugyanis saját vállalkozáson gondolkodik, egy szépségszalont szeretne indítani. Ehhez megvan minden adottsága, hiszen a szabadkai egészségügyi középiskolában kozmetikus képzést szerzett majd Szegeden bővítette a tudását. Jelenleg, csak az ismerősöket és barátokat szépíti, de nagyobb dolgokban gondolkodik.

- Most fejeztük a helyiség átmeszelését. Az én “szakterületem” , az arctisztítás, szemöldök és szempilla festés, szemöldök korrekció, arc és testmasszázs, négydimenziós szempilla ültetés, gyantázás. Habár lassan berendezzük ezt a szobát, még nem hivatalos, de tervben, hogy kivltjuk az engedélyt, anyukámmal közösen, hiszen ő fodrász. Előbb az anyagiakat kell ehhez megteremtenünk, a szüleim támogatnak ebben. Sok minden szükséges, engedélyek és papírok tömkelege a városházáról. A szalonra külön követelmények vonatkoznak, a padló, a belmagasság, a víz minősége is számít, a szoba hőmérséklete sem mellékes, központi fütés és ez mellett a személyzeti mosdó, wc. Nem tudom megmondani, hogy mikor lesz meg minden szükséges, talán jövőre, addig is igyekszem tovább képezni magam. Igyekszem felkészülni, arra a pillanatra, mikor a magam talpán kell megállnom. Tudom, hogy ez sok nehézséggel és felelősséggel jár, de nem látok más megoldást. Érdeklődtem már szalonokban munka után, de sajnos sehol nem találtam, szóval egyszerűbb lesz ez így, ha majd kialakul az ügyfélköröm.

- Hogyan lehet, kiépíteni vagy megtartani az emített ügyfélkört?

- Ez a tulajdonostól függ, mennyire jó szakember, hogyan végzi a munkáját, alapos-e, az emberekkel való bánásmód, fontos a kommunikáció, beszélgetni kell az ügyfelekkel, tanácsot adni, megválaszolni a kérdéseiket, szóval ez mind számít. Nem mellékes az ár sem persze, senki sem szereti szórni a pénzt, de a kevés bevétel pedig csődbe viheti a vállakozást. Mindenestre egy jó szakembert mindenki szivesebben megfizet. Ez mellett, fontos hogy legyen egy jó szlogened vagy reklámod, amivel vonzod a vendégeket, különböző akciók, engedmények, plusz szolgáltatás, ami nem igényel külön befektetést, mégis nagyon jól jön a vendégnek, szóval millió egy kis dolog van, ami sikeressé tehet egy vállalkozást. Igyekszem “kiképezni” magamat, mert már régóta vágyom erre. Kiskoromban is mindig szépítgettem magam, apu már akkor mondogatta, hogy ebből kozmetikus lesz.

- Gondolom, egy szépségápolással foglalkozó lánynak, nem nehéz felkészülni egy szépségversenyre!

- Természetesen egy kozmetikusnak vannak praktikái, de ez maradjon az én titkom :) Elsősorban a bőrömet ápolom, hogy vasárnapra szép legyen, de ez nálam mindennapos dolog, ezenkívül megprobálok egészségesen étkezni, mert ugye ez is nélkülözhetetlen a szép bőrhöz. Járok futni és edzeni, de ezeket már jóval előbb elkezdtem. Az ismerőseim biztatására jelentkeztem, az elmúlt években is gondolkodtam rajta, de nem volt elég önbizalmam, nem tartottam elég jónak magam, hogy ilyesmin részt vegyek. Nem tartottam magam elég jónak arra hogy ilyesmire jelentkezzek, önértékelési problémáim voltak. ami lassacskán kezd elmúlni. Megbrobálom magam és kiderül hogy mi lesz.

(Szerző: Takács Rajmund)