2024. május 12., vasárnap

STRANDSZÉPE 2014: Raffay Krisztina

Zenta

19 éves

A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium végzős tanulója

SMS-kód: MA 18

„Egy kerek fenék, két szép kebel... egy bomló hajkorona, melybe belemarkolunk és illatát mohón élvezzük...egy test, mely testet kíván, egy érzés, mely vágyat szül...vajon csak ez lenne a Nő? Nem hiszem! Megfoghatatlan szépség...éteri tisztaság...angyalszárnyon érkező remény...vajon ez lenne a Nő? Nem hiszem! Akkor mi? Csak egy másik Ember...”

(ismeretlen szerző)

MOZGÁS ÉS SZÓRAKOZÁS A TISZAMENTÉN

 
Sötét bőr, hosszú fekete haj, aki először találkozik vele, talán mediterrán szépségnek gondolná. Pedig nem, Raffay Krisztina született zentai, egy kedves pedagóguscsaládból. Sőt, nagycsaládból, hiszen egy nővére és egy bátyja is van. Legfiatalabbnak igen, legkisebbnek már nem nevezhető, hiszen idén érettségizett a szabadkai tehetséggondozó gimnázium angol tagozatán, a továbbiakban az újvidéki egyetem média szakán szeretne tanulni. Hétvégén pedig, italpromóciózással foglalkozik.

- Így igaz, ha nem a barátaimmal töltöm az időt, hétvégenként már másfél éve dolgozom szòrakozóhelyeken, ünnepségeken, ahol különféle italokat népszerűsítünk. Leginkább a felkapott zentai klubokban, de voltam a tavalyi Green Future fesztiválon és a motoros találkozón is. Alkalmanként a környező településekre látogatunk, Csókára, Kanizsára, Oromhegyesre, Horgosra. De más jellegű rendezvényeken is , például a bácskossuthfalvi pálinkafesztiválon a vendégek kiszolgálásában segítkeztem. Tulajdonképpen a pénz keresés miatt kezdtem el ezt csinálni, nem mellékes, hogy sok érdekes rendezvényen vehetek részt. és rengeteg emberrel találkozhatok. Érdekes, megtapasztalni, hogy milyen sokféle az emberek személyisége, persze azért mindig éber vagyok Igyekszem elkerülni a kellemetlenségeket, mivel a részeg emberek nagyon szemtelenül tudnak viselkedni. Más esetekben viszont nagyon rendes és kedves emberekkel ismerkedek meg, jót beszélgetünk, akár még barátság is kialakulhat közöttünk. Az egyik legnagyobb problémának azt tartom, hogy a fiatalok nagyon fiatalon kezdik az éjszakázást. Ez önmagában nem probléma, csak nem biztos, hogy a megfelelő helyekre járnak és bizony az alkoholt se tagadják meg. Nagy a felelőssége a szórakozóhelyeknek is, nagyon kevés helyen kérik a személyit és mindenkit kiszolgálnak.

- Iskola, utazás és munka mellett, nem sok szabadidő marad. Ha mégis, mivel töltöd?

- Szabadidőmben minden nap úszni járok, valamint crossfit edzésekre. A crossfit egy funkcionális edzésforma. Egy gyakorlat, körülbelül hatvan percig tart, bemelegítő futással kezdjük majd minden izmot átmozgatunk.. Mivel naponként változik az edzésterv, ezért sosem unalmas. Nagyon kemények és izzasztóak a gyakorlatok, szoktunk hasizmozni, hátizmozni, guggolás, különféle ugrálások, súyok, sokféle mozgásforma van, hirtelen fel sem tudom sorolni. Meghatározott időpontban vannak a foglalkozások, összegyűlünk és egy edző vezetésével végezzük a gyakorlatokat, mindenki a maga tempójában, nagyon kevés szünettel, vagy pihenő nélkül.. Ezért is ennyire kimerítő. Nagyon szeretem, igaz, csak egy hónapja kezdtem el. Zentán Zelic Aleksandar vezeti a csoportot de a közelmúltban Adán és Újvidéken is kialakítottak crossfitt edzőtermet. Annyira népszerű, hogy már versenyt is szerveznek, lenn a stadionban. Nem csak helyiek lesznek, hanem az említett környező vársokoból is érkeznek. Mindenképp elmegyek én is, egyelőre mint néző, remélem a közeljövőben versenyzőként is részt vehetek rajta. Nagyon szeretek sportolni, öt évig atletizáltam és vajdasági terepfutó bajnok voltam.

 - Ilyen sport háttérrel, nem sokat kellett gondolkodni, hogy nevezz-e a strandszépére!

- Nagyon szeretek fényképezkedni, már kiskorom óta arról álmodozom, hogy modell leszek és a szebbnél szebb ruhákat bemutathatom a kifutón a közönségnek. Nagyon szeretek utazgatni és megismerkedni különböző városok és országok nevezetességeivel, ugye a képzeletünkben ez is együtt jár a divatszakmával. Habár nem vagyok csontsovány, klasszikus modell alkat, de nem is bánom. Mára megváltozott a helyzet , nem a beteges soványságon van a hangsúly. De ettől függetlenül a modellkedés, nem csak a nagy divatközpontok kifutóinak világát jelenti, sok helyen van szükség, természetes szépségű lányokra is.

(Szerző: Takács Rajmund)