2024. május 13., hétfő

STRANDSZÉPE 2014: Cvijin Blanka

Szabadka

18 éves

Tanuló

SMS-kód: MA 11



„Egy kerek fenék, két szép kebel... egy bomló hajkorona, melybe belemarkolunk és illatát mohón élvezzük...egy test, mely testet kíván, egy érzés, mely vágyat szül...vajon csak ez lenne a Nő? Nem hiszem! Megfoghatatlan szépség...éteri tisztaság...angyalszárnyon érkező remény...vajon ez lenne a Nő? Nem hiszem! Akkor mi? Csak egy másik Ember...”

(ismeretlen szerző)

EGY HULLÁMHOSSZON, EMBERREL-ÁLLATTAL

Cvijin Blanka, Szegeden született, mégis Szabadkán él. A Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium harmadik osztályát fejezte, ez mellett éli a tizennyolc éves fiatalok, színes életét. De meséljen erről Ő!

Szabadidőmet a barátaimmal, családommal, és a fiúmmal töltöm. Mivel öcsém van, nehéz közös programot találni, de valahogy mindig összehozunk egy közös mókázást. Szeretek a szabadban lenni, állatokkal foglalkozni,sportolni, fényképezni, és a fényképezőgép alanya is lenni. Imádok utazni , új helyeket megismerni és csodálatos emlékeket hazavinni. Egyik legszebb élményem az Alpok meghódítása volt, illetve Görögország egyik szigete, Zakynthos. Számomra az utazás az ismeretlenbe egy nagyon merész és felüdítő dolog. A megszerzett emlékeket senki nem veheti már el, ezért is felbecsülhetetlenek.

Nagyon szeretek a szabadban lenni, bolyongani a természetben. Nem sok ilyen hely van Szabadkán, de mondjuk a kiserdőbe nagyon szeretek kimenni. Ez mellett, az örök kedvenc természetesen Palics. Leginkább sétálok egy jó nagyot, esetleg egy kis chillout a padon.

- Azért nem csak a természetet bújod...

A koromhoz illően szeretek bulizni is, fesztivál vagy koncert , akár csak egy összeülős est a haverokkal, néha az esik a legjobban. Imádom az ünnepeket, legyen az húsvét, karácsony, szülinap, újév, mindig nagy lelkesedéssel készülődök. Erősségem és jó tulajdonságom , hogy nagyon szeretek ismerkedni, új barátságokra szert tenni. Nyitott vagyok mindenre ilyen téren. Nincsenek előítéleteim, csak hagyom, hogy az illető kibontakozzon csak ezután alkotok róla véleményt. Sosem esett nehezemre ismerkedni, társaságba menni, számomra ez is egy érdekes kihívás. Talán még soha sem találkoztam olyan emberrel, akivel nem találtunk, közös témát..

- Említetted, hogy “jól kijössz” az állatokkal is.

Imádom a kutyákat, de sajnos nem tarthatok, ha csak tehetem és az időm megengedi, akkor a párom kutyáját szórakoztatom egész nap. Az egyik barátom az állatkertben dolgozik és megeshet, hogy a nyáron ott fogok önkénteskedni. Hüllőkkel szeretnék foglalkozni.. Azért, mert rettentően féltem tőlük, míg egyik barátomnál, aki kedvtelésből tart odahaza, meg nem barátkoztam velük.

Rájöttem, hogy egyáltalán nem olyan félelmetesek, mint ahogy gondoltam, sőt még érdekesek is

Persze nem tartanék itthon egy burmai vagy kockás pitont de már nem félek tőlük.

Igen, meg is fogtam:) Hát az elején szörnyű, olyan furcsa nyálkásak de aztán megszoktam és vidáman raktam a nyakamba. A nagyobb kigyók a “szimpatikusabbak”, a kicsik nagyon kiszámíthatatlanok.

Őszintén szólva minden fajta állat érdekel, de a nagy kedvenceim a farkas, pingvin meg a jegesmedve!

- Esetleg, a továbbiakban is velük foglalkoznál?

A középiskola után szeretnék továbbtanulni. Szívesen választanék egy külföldi egyetemet, vagy főiskolát, de nem tudom még pontosan, hogy milyen irányban. Azzal szoktam vigasztalni magam, hogy van még egy évem kigondolni, ami nem sok, jól tudom. Egyébként főleg az emberek, a gyerekek érdekelnek, a velük kapcsolatos, gondok-bajok, de nem mint egészségügyi, esetleg pszichikai, talán pszichológiára vagy valami hasonlóra esik majd a választásom. Ezen kívül a divat, a design és az ehhez kapcsolódó dolgok is érdekelnek.

- Akkor ehhez már közelebb áll a szépségverseny! Neked mit jelent a szépség?

Véleményem a szépségről , egyértelmű. Hiábavaló a gyönyörű külső, ha az ember lelke sötét a tudása pedig elbújt valahol a padláson. Nem kell, hogy tökéletes legyen a kinézeted, az emberek nem azért fognak kedvelni és szeretni , hanem az egyéniséged, a kisugárzásod, a humorod és az eszed miatt. Ebben biztos vagyok. Van is egy idézet, amit nagyon kedvelek. “A külső szépség, a belső szépség megnyilvánulása. Az emberek szeméből áradó fényen keresztül válik láthatóvá. " -Paulo Coelho. Ez persze,magyarázatra szorul! A külsőnk, olyan amilyennek teremtve lett, nem tudunk sokat változtatni rajta, de egy dolgot tehetünk. Elfogadni önmagunk és ez által egy olyan életet élhetünk, amiben nincs szomorúság ( a kinézetünket illetően) és egy olyan fajta önbizalom alakul ki bennünk, amit nem tud senki lerombolni néhány kritikával.

Azért jelentkeztem a versenyre, mert imádom a kihívásokat, és mindent, ami ezzel az izgalommal jár. Szeretem, ha az élet ritmusa pörgős, és állandóan történik valami. A versenyen bizonyítani szeretnék, nem csak a szeretteim, hanem mindenki előtt, hogy megmutassam magam, az önbizalmam és az akaraterőmet a cél felé.

(Szerző: Takács Rajmund)