2024. június 6., csütörtök

STRANDSZÉPE 2014: Csernák Ildikó

Felsőhegy 

17 éves 

Tanuló

SMS-kód: MA 9

   “egy kerek fenék, két szép kebel... egy bomló hajkorona, melybe belemarkolunk és illatát mohón élvezzük...egy test, mely testet kíván, egy érzés, mely vágyat szül...vajon csak ez lenne a Nő? Nem hiszem! Megfoghatatlan szépsg...éteri tisztaság...angyalszárnyon érkező remény...vajon ez lenne a Nő? Nem hiszem! Akkor mi? Ember...”

(ismeretlen szerző)

SPORTOS CSALÁDBÓL SZÁRMAZOK

A felsőhegyi Csernák Ildikóval reggeli időpontban beszélgettem. A hosszú nyári napra készülve, egy kiadós reggelit követően gondolhatnánk, ha nem tudnánk, hogy a nők nagy része, szenvedélyesen diétázik, és ha nem is vesszük észre, odafigyel a bevitt kalóriákra., pláne olyan aki szépségversenyre jelentkezik. Vagy mégsem? 

Nem feltétlenül! Eszek én mindent, csak mindent módjával. Mivel sokat, edzek, futok, lemegy a fölösleges kalória, este azért valóban jobban odafigyelek, esetleg csak valami diétás rágcsát engedek meg magamnak. Természetesen fontos szempont az alak megőrzése, de azóta jobban odafigyelek, mióta konditerembe járok, nem régen, csak januárban kezdtem. Muszáj komolyan venni, a zsírégetést, mivel látszódnia kell az izmoknak, ha már ezt csinálom. Csak így éri meg, látszodjon is, az eredmény ,ne csak úgy tessék-lássék alapon, mondjuk hogy “alakformálás”. Nem, nem akarok testépítő lenni, de például a lábam az nyugodtan, lehet szép izmos. Egyébként, csak Felsőhegyre járok, van itt egy kisebb konditerem .

A testmozgás azelőtt is része volt az életednek?

Mindig mozogtam, sőt sportoltam , egy évet röplabdáztam, azelőtt atletizáltam, régebben pedig kézilabdáztam. Mindig olyat választok, amit szeretek csinálni és ezért jó is vagyok benne.

Ezzel sokat teszek az egészségem és a külalakom érdekében, így nyugodt a lelkiismeretem, elfogadom magam. .

A családom is, sportmániás, testvérem focizik már régóta, apukám is rúgta a labdát, több csapatban is, anyukám pedig Zentára járt kézilabdázni. Eddig én is a városban sportoltam mindent, csak ezt a kondizást csinálom, itt Felsőhegyen. A családtagjaim mindig komolyan vették, a bátyám Magyarországon is játszott, nekem is sikerült eredményeket elérni. Általános iskolában, mindig mentem futóversenyekre is, középiskolában ez elmaradt de nem hiányzott, hiszen, a sulin kívűl röplabdáztam, mozgalmas volt az élet, Csókán suli, Zentán edzés, otthon alvás, hétvégén buli

Említetted a középiskolát!

Fodrász szakra jártam, Csókára. Most pedig azon gondolkodok, hogy külföldön próbáljak szerencsét.. Elsősorban ott is a szakmámban. Legnkább Németországba szeretnék kijutni, de jó lenne megtanulni a nyelvet előbb, azért ha valaki emberekkel foglalkozik akár iyen módon is, nem boldogulhat nyelvtudás nélkül. Természetesen a fizetés is jobb lenne, nem beszélve a hatalmas szakmai tapasztalatról, fejlődési lehetőségről. Mindenestre nem válogatnék csak kapjak egyszer lehetőséget.

Szeretem a fodrászatot, szerintem szép szakma, ezért is szeretnék ezzel foglalkozni. Itthon szoktam nyírni,de még mivel most diplomáltam ezért csak gyakornoknak tartom magam. De persze igyekeznem kell, hogy minnél jobb legyek, szerintem nem megy rosszul azoknak a fodrászoknak akik egy menő üzletet építettek ki. Végül is az emberek haja az mindig nő:) Természetesen később lehet specializálódni, vannak különböző technikák, módszerek, azonban, ez olyan helyen jön elő inkább, ahol nagy az ügyfélkör és megjelennek a különböző igények. Ott igen, felosztják egymás között a teendőket, de kisebb helyen muszáj mindent megcsinálni. 

Vidékünkön, milyen az emberek “hajkultúrája”?

Az emberek hajviselete a környékünkön, hát némelyik elég vicces! Van, aki nem tudja, hogy milyen frizura állna neki jól, ez lehet a fodrász hibája is , sőt. Más a divat az idősebbeknél és más a fiataloknál, az elmúlt években a nagyon sima, kisimított haj volt a trendi, habár férfiaknál nekem nem tetszik, a jellegzetes ecsetfej. Közülük is soknak nem illik, mint ahogy másnak meg az nem, amikor a fejtetőn tüsisre nyírja,de azért is úgy csinálja, mert ugye az a divat. Nekem mindenképp a sima hajviselet különböző változatai állnak jól, ahogy a képeimen is látszódik. Kíváncsi leszek, hogy a versenyen végül milyen lesz, mivel estélyi ruhában (is) leszünk,, ezért valószínű, hogy ahhoz illő frizurát készítenek. Lennének ötleteim, de majd meglátjuk :)

(Szerző: Takács Rajmund)