2024. május 23., csütörtök

STRANDSZÉPE 2014: Rideg Eleonóra

25 éves

Közgazdasági technikus

Idegen-nyelvismeret: angol

Hostess és modell Dubaiban, az Egyesült Arab Emirségekben

SMS kód: MA 1

„Egy kerek fenék, két szép kebel... egy bomló hajkorona, melybe belemarkolunk és illatát mohón élvezzük...egy test, mely testet kíván, egy érzés, mely vágyat szül...vajon csak ez lenne a Nő? Nem hiszem! Megfoghatatlan szépség...éteri tisztaság...angyalszárnyon érkező remény...vajon ez lenne a Nő? Nem hiszem! Akkor mi? Csak egy másik Ember...”

(ismeretlen szerző)

SZABADKAI LÁNY AZ ARAB LAS VEGASBAN

Rideg Eleonóra igen egzotikus helyről érkezik a szépségversenyre. A szabadkai lány, a hírhedt Dubaiban dolgozik, s mivel hamarosan kezdődik a muzulmán vallás nagy ünnepe a Ramadán, ami egy harmincnapos böjt, így egy egész hónapig élvezheti a szabadságot. A szépségversenyre való fekészülés mellett pedig, mesélhet az egzotikus élményekről.

- Kezdetben én is igyekeztem megérteni a helyiek szokásait és őszintén érdeklődtem irántuk. Azóta fásultabbá váltam, az ottaniak nagy része nem veszi komolyan a vallását sokuknál csak színjáték. Egész évben vedelnek mint az állat, aztán egy hónapig ájtatoskodnak. Három évi ott tartózkodás után tudom miről beszélek. Persze nem az összes arab ilyen, vannak itt más szegényebb országokból is, Szíria, Egyiptom stb. De azért mégis egy más kultúrkör, nagyon eltérő felfogással és hozzáállással. Csak addig kellesz nekik amíg hasznot húznak belőled. Sajnos Dubai ilyen, vagy megszoksz, vagy megszöksz, minden a külsőségekről szól, néhány év múlva talán Las Vegast is túl szárnyalja. Most várom ,hogy mehessek haza. A ramadán alatt elvileg tilos az alkohol fogyasztás és mivel én egy bárban dolgozok alaposan megcsappan a vendégkör. Igen, sok arab vendégünk van, több mint külföldi.

- lyen rideg közegben, kire tudsz támaszkodni?

- Leginkább a munkatársaimmal vagyok közelebbi kapcsolatban. Vannak olaszok, dél-afrikaiak, arabok közül jordánok, és sok szerb is van kinn. Az itteniek imádják az európai nőket, mindegyikük szőke nőkről álmodozik, de csak kalandozásra, hiszen a vallási különbségek miatt bonyolult lenne feleségül venni. Állandóan próbálkoznak, úgyhogy rengeteg kellemetlenségem származott már ebből. De meg kell tanulni kezelni, a legjobb orvosság, ha ignorálod, figyelmen kívül hagyod a túlzottan rámenős pasikat. Hát negyven tevét még nem kínáltak, de villát, hajót, autót már igen, hogy ez csak szöveg volt-e, vagy komolyan gondolták, az nem is érdekelt. Oroszországól és a szovjet utódállamokból érkeznek sokan, akik bizony ezért jönnek. Nem ismerem a részleteket, de mivel három éve bárban dolgozok, azelőtt mint csapos, most pedig hostesskedem, ezért sok mindent látok és hallok. Amíg új voltam, nem tudtam, hogyan mennek a dolgok. Egyszer elmentünk a Cavalli klubba, ami a híres divattervezőjé és bizony a prostituáltakról híres. Ne mondjam, hogy kismillió ajánlatot kaptunk. Kellemetlen volt. Aztán idővel rájöttünk, hogyan is mennek a dolgok. Sokan lány azt mondja, hogy egyszer megengedheti magának de aztán nincs megállás. Ez főleg a kelet európaiakra jellemző, szerbekről, vagy balkániakról nem hallottam ilyesmit.

- Hogyan lehet ezt kezelni nőként?

- Azt is kérdezheted, hogy én miért nem indultam, meg a lejtőn. Talán mert van büszkeségem és tartásom. Büszke vagyok arra, hogy kijöttem ide és egyedül megállok a lábamon. Nem engedem meg, hogy az emberek beskatulyázzanak. Ez is csak egy munka, dolgozom nyolc órát mint bárki más Európában, vagy a világ bármely pontján. Büszkeséggel tölt el az is, hogy segíthetek a szüleimnek. Sajnos tudjuk, hogy otthon milyen a helyzet, és én most meg tudom hálálni mindazt amit tőlük kaptam. Én egy érzelmileg stabil környezetből származok, ami még erősebb lett mióta kinn vagyok. Pontosan tudom, hogy kivel találkozom hová megyek szórakozni -ha megyek- és így, ha rákészülök, nyugodt vagyok. Gyakran túlórázom is, esetleg fotózáson vagyok, gyakran különböző promóciós munka, mindezek mellett nincs időm a bunkó újgazdagokkal foglalkozni.

- Gondolom, itthonról Te sem láttad az árnyékos oldalt. Egyáltalán, hogyan kerültél ki?

- Már kiskormban is lenyűgözött, ha Dubajról hallottam, olvastam. Mindig is olyan helyre vágytam, ahol meleg van. Eredetileg stewardess szerettem volna lenni, de sajnos nem sikerült az interjú. Ezután egy szabadkai irodánál láttam egy hirdetést és sikerült. Érdekes dátumon érkeztem 2011 szeptember 11.-én. Azóta, itt vagyok, ritkán, évente csak néhányszor tudok hazajutni.

Mennyi időre van még szükség? Még ráérek, később edzeni megyek. Alakformálás. Most már elégedett vagyok vele, viszont szeretném megőrizni. Végül is nemsokára huszonhat leszek, nem ártana fittnek maradni. Mikor kijöttem, gyorsan felszedtem hat kilót, ami sokáig meg is maradt. Kezdetben szinte csak gyorskajákat ettem, -ami természetesen itt is megtalálható minden sarkon- azt is, a lehető legrosszabb időpontban, munka után lefekvés előtt. Mióta a húgom is itt van, kivettünk egy lakást és megtanultam főzni. Azóta, jobban odafigyelek. Muszáj, hiszen így felkészülök a versenyre is. Régen is voltam már a strandszépén, mivel otthon leszek, most is beneveztem, bármilyen elvárás nélkül. Egyszerűen csak szeretem csinálni. Dubaiban is lesz egy divatbemutatóm, nem szeretnék megragadni a hostess munka szintjén, ezért próbálom építgetni a karrierem.

(Szerző: Takács Rajmund)