2024. május 20., hétfő
BAJNOKOK LIGÁJA

A cserecsatár nagy napja

A BL másik elődöntőjének 87. percéig nagyon úgy állt, hogy a kiírás döntőjében óriási meglepetésre két német csapat néz majd farkasszemet, mert Davies a 68. percben megszerezte a vezetést a Bayerrnak, de a 87. percben az addig hibátlanul védő Neuer hatalmasat hibázott, s egy védés után a róla kipattanó labdát a csereként beállt Joselu lőtte a müncheni kapuba, majd a bírói hosszabbítás első percében a veterán spanyol támadó másodszor is eredményes tudott lenni.

Az érthetetlenül hosszú túlórában – Marciniak előbb 9 perces hosszabbítást rendelt el, ami majd 15 percig tartott –, a németek előtt még komolyabb helyzet alakult ki, amibe azonban a bíró lest ítélve közbefújt. A hazai játékosok a sípszót hallva megálltak, a labda ugyan a kapuban kötött ki, de természetesen a gól érvénytelen volt. Az eset után a müncheni kispad heves reklamálásba kezdett, de ez már nem változtatott a tényen, miszerint a Real Madrid jutott a Wembley-ben megrendezésre kerülő döntőbe, ahol június 1-jén a Borussia Dortmunddal mérkőzik meg.

BL, elődöntő, visszavágó: Real Madrid–Bayern München 2:1 (4:3). Konferencia-liga, elődöntő visszavágó: Club Brugge–Fiorentina 1:1 (3:4).

EURÓPÁBAN A TSC!

Topolya: TSC–Radnički 1923 4:3 (3:0)
TSC Aréna, 2500 néző, vezette: Tomić (Belgrád). Góllövők: Jovanović a 7., Đakovac a 10., az 56. és Stojić a 10., illetve Ouijdi a 61., Gluščević a 78. és Bukumura a 90+1. percben.
TSC: Ilić (Simić), Đorđević, Stojić, Krstić, Cvetković, Pejić (Antonić), Radin (Vulić), Đakovac, Ćirković (Sós), Jovanović (Rakonjac), Pantović (Milosavljević).
Radnički 1923: Leković, Adžić (Ćosić), Šerbečić, Mitrović, Dadić, Zorić (Bukumura), Ristić, Đurić (Gluščević), Aleksić (Vižđi), Bevis, Vidosavljević (Ivelja).

A TSC egy izgalmas mérkőzésen már negyedóra után három góllal vezetett, végül azonban csak egy találattal nyert. A topolyaiak a második félidő elején már 4:0-nál jártak, a folytatás viszont a vendégek jegyében telt. A kragujeváciak minimalizálták a hátrányt, a TSC győzelme viszont a szoros ellenére sem forgott komoly veszélyben. A TSC Arénában megrendezett találkozón a hazaiak egyúttal bebiztosították a bronzéremmel járó európai kupaszereplést is.

 

Parázs helyzet a vendégkapu előtt (Fotó: TSC)

Parázs helyzet a vendégkapu előtt (Fotó: TSC)

Mivel a Partizan csak egy pontot szerzett Kruševacon a Napredak vendégeként, a topolyaiak hátránya mindössze két pont a belgrádi fekete-fehérekkel szemben. A TSC vasárnap délután 14.30-kor fogadja a Čukaričkit.

Eredmények, rájátszás, 4. forduló, felsőház: Mladost–Crvena zvezda 0:1, TSC–Radnički 1923 4:3, Napredak–Partizan 3:3, Vojvodina–Čukarički 2:3. Az élcsoport: Crvena zvezda 87, Partizan 71, TSC 69, Radnički 1923 59 pont stb. Alsóház: IMT–Novi Pazar 0:1, Spartacus–Radnički (N) 3:1, Voždovac–Železničar 2:3, Radnik–Javor 0:1.

 

Nyitókép: Joselu és Neuer tönkretették a Bayernt (Fotó: Beta/AP)