2024. május 5., vasárnap

A Chelsea katasztrófája

Kedden este az Arsenal és a Chelsea pótolták a korábbról elhalasztott londoni derbit. A találkozó egyoldalú küzdelmet hozott, az alaphangot Leandro Trossard adta meg az első percekben, majd a második félidőben az Ágyúsok „kivégezték” ellenfelüket, húsz perc alatt Ben White és Kai Havertz is duplázott. Az Arsenal így nemcsak hogy három értékes ponthoz jutott, hanem a gólkülönbségén is jelentős mértékben javított, ami a végelszámolásnál még fontos lehet.

A Juventus kétgólos előnnyel utazott Rómába az olasz kupa elődöntőjének visszavágójára, ám a Lazio Taty Castellanos találataival a második félidő elejére ledolgozta hátrányát. A találkozó hajrájában a zebra mezesek Arkadiusz Miliknek köszönhetően szépítettek, és a lengyel csatár gólja összesítésben a torinóiak döntőbe kerülését jelentette

Eredmények, angol bajnokság, korábbról elhalasztott találkozó: Arsenal–Chelsea 5:0. Az élmezőny: Arsenal 77, Liverpool (–1) 74, Manchester City (–2) 73, Aston Villa 66, Tottenham (–2) 60 pont stb. Olasz kupa, elődöntő, visszavágó: Lazio–Juventus 2:1 (összesítésben 2:3).