2024. április 28., vasárnap

Tapad a Csantavér

Az éllovas Obilić Magyarkanizsán is tarolt – Nehéz kezdés után magabiztos moholi győzelem

TISZA MENTI LIGA

Horgos: Horgos–Graničar 5:0 (2:0)
Vasút menti pálya, 70 néző, vezette: Ateljević (Martonos). Góllövők: Kurfis a 12. és a 90., Rakočević a 22., Makra N. a 67. és Kószó a 69. percben.
Horgos: Makra I., Pónusz, Gyalus, Makra D., Makra N., Baté, Szalma, Bosnyák, Kurfis, Rakočević, Kószó.
Graničar: Filip, Jeftić, Uvenić, Kobleher, Perišić, Žižić, Grozdanović, Majer, Ivanov, Malenić, Kiss.

A tavaszi idény első hazai mérkőzésén az erősen felfiatalított horgosi gárda magabiztosan hozta a várt nagyarányú győzelmet. Kurfis egy jobb oldali akciót követően már a 12. percben vezetéshez juttatta csapatát, majd 10 perccel később Rakočević találatához asszisztált. A szünetet követően a horgosiak még háromszor mattolták a Graničar kapusát, Makra N. és Kószó három perc alatt lőtt egy-egy gólt, végül a meccset Kurfis második találata zárta.

Tornyos: Tornyos–Šampion 2:0 (0:0)
Tornyosi pálya, 50 néző, vezette: Jurić (Zenta). Góllövők: Kaszás a 73. (11-esből) és Bojtos a 80. percben.
Tornyos: Szokola, Homolya (Nagy), Barna, Bálint, Kalinić, Kaszás, Papp, Kovács (Vajda), Breitenbach (Bojtos), Zsubrecki (Deák), Asković (Nikolić).
Šampion: Sa. Stojičić, Kovács (Karajčić), Misini, Tovilović, Dobrotić, Dulo, Lakatos, Malagurski, Kádár (Rövid), Skenderović Hadnagy, Milošević (Nagy György).

Az alsóházi rangadó első félidejében nem sok helyzetet láthatott a lelkes tornyosi publikum, a legnagyobb lehetőség a 40. percben a vendégek előtt adódott, Malagurski lapos lövését azonban Szokola egy remek mozdulattal hárította. A második játékrész elején az oromiak ismét közel jártak a gólhoz, ám Lakatos ajtó-ablak helyzetben a kapusba lőtte a labdát. Ezt követően a hazaiak egyre veszélyesebb támadásokat vezettek, előbb Kaszás lőtt közelről fölé, majd egy buktatásért megítélt büntetőből ő szerzett vezetést a tornyosiaknak. Tíz perccel a vége előtt egy jobb oldali beívelés után a labda az oromi kapus kezei között a hálóban kötött ki, amivel el is dőlt a három pont sorsa.

Mohol: Bácska–Sloga 4:0 (2:0)
Bácska-pálya, 100 néző, vezette: Zrim (Törökkanizsa). Góllövők: Kurtešanin a 11., a 45. és a 73. (11-esből) és Ibrić a 82. percben.
Bácska: S. Cucić, N. Simendić (Parabucki), Miljević (Ostojić), Krizsán (L. Cucić), M. Simendić, V. Simendić, Bikicki, Ibrić, Kurtešanin, Mitrović (Preda), Ćurčić (Stepančev).
Sloga: Deák, Markov (G. Šturc), Vasin (Makrin), Đurković (Vidojković), Čavić, Lukić, Rajić (Jolić), Ž. Šturc, Bobojčev (Nikočev), Todorov, Đukić.

Nehezen lendült játékba a moholi csapat, az első félidőben a focistái sokat hibáztak, és sehogyan sem tudták érvényesíteni játékukat. Ez egyben a harcias vendégek érdeme is, mivel kitámadtak, és a labda megszerzése után villámgyors támadásokat vezettek. A vendéglátó kétszer tudta kijátszani a védelmüket, és ebből Kurtešanin két gólt szerzett. Emellett a moholi középpályás másik két lövését Deák bravúrosan védte. A szünet után teljesen megváltozott a játék képe, a vendégek elfáradtak, és csak elvétve tudták átlépni a felezővonalat, a moholiak viszont sorra dolgozták ki a gólhelyzeteket. Kurtešanin büntetőből ismét betalált, és mesterhármast jegyzett, végül pedig Ibrić vett le egy előreívelt labdát a tizenhatos előterében, és laposan a kapuba lőtt, amivel beállította a végeredményt.

Magyarkanizsa: Potisje–Obilić 1:3 (0:0)
Népkerti pálya, 170 néző, vezette: Popov (Törökkanizsa). Góllövők: Domonkos a 68., illetve Golić az 54., Sarapa a 72. és Spahić a 80. percben (11-esből).
Potisje: Apró, Domonkos, Törteli, Prekpalaj, Fodor, Dobó (Nagy T.), Lévai, Bohata, Štetak (Csanyiga), Tandari (Nagy O.), Mácsai.
Obilić: Panić, Grujin, Vučević, Kozić, Stojkov, Sarapa, Jakšić, Božanin (Spahić), Slavković (Golić, Matijević), Živkov, Lagundžin.

A Tisza-parti rangadón az esélyesebb vendégcsapat szerezte meg a győzelmet. Az első félidő mezőnyjátékkal telt el, amelyben egyik csapatnak sem sikerült komoly gólhelyzetet kialakítania. A második játékrész elején egy gyors ellentámadásból a vendégek megszerezték a vezetést Golić révén, aki a bal oldalon a kifutó kapus fölött átemelve a labdát, betalált a kapuba. Nem egészen negyedóra múlva egyenlített a hazai csapat, miután egy jobb oldali szögletrúgást a befutó Domonkos félmagasan bombázott a hálóba. Négy perc múlva ismét a vendégek vezettek Sarapa góljával, aki egy ellentámadás után lapos lövéssel kilőtte a jobb hosszú alsó sarkot. A hajrában a hazai védők a tizenhatoson belül szabálytalankodtak, amiért a játékvezető tizenegyest ítélt a vendégek javára. A legszigorúbb büntetőt Spahić magabiztosan értékesítette.

Padé: Tisza–Tromeđa 4:1 (2:0)
Tisza-pálya, 50 néző, vezette: Tornjanski (Törökkanizsa). Góllövők: Jenei a 4., Koldan a 41., Mojsin a 72. és Važić a 74., illetve Hatalák a 83. percben.
Tisza: Vasiljević, Krnić, Arađanin (S. Mojsin), Fodor, Ilić, Koldan, A. Mojsin (Lengyel), Važić, Jenei (Maletin), Zombori (Pandurov), Kocsis (Vujasin).
Tromeđa: Sass, Papp, Vass E., Bálint, Mihók Kucora, Farkas, Dašić, Vass B., Cvejić, Taracki, Hatalák.

A hazaiak Jenei és Koldan találataival már a szünetben magabiztosan vezettek, majd a folytatásban még kettőt „rámoltak be” a sereghajtó kapujába, így győzelmükhöz semmi kétség sem férhetett.

Podolkány: Hajduk–Slavija 0:4 (0:2)
Hajduk-pálya, 100 néző, vezette: Gajin (Nagykikinda). Góllövők: Huszák J. a 17. (11-esből) és a 79., Bosnyák a 44. (öngól) és Keča a 83. percben.
Hajduk: R. Radaković, Vranković, Horváth A., Bosnyák, Vrábel (Elezović), Milan Hajder, Miloš Hajder, Banjac (Bilić), Bodroža, Jevtić (Đaković), D. Radaković (Mikluc).
Slavija: Badrljica, Remete, Đerić, Kijac, Keča, Đurđev, Ágoston, Barbat (Belančić), Čeleketić, Huszák J., Huszák I. (S. Maluckov).

A Slavija fölénye hamar kidomborodott, Huszák J. magabiztosan értékesített büntetőjével már a 17. percben vezetéshez jutott az oroszlámosi együttes, majd a szünet előtt Bosnyák öngóljának köszönhetően megduplázódott a vendégvezetés. A podolkányiak a folytatásban sem tudták eredményesen felvenni a kesztyűt, Huszák J. duplázott, Keča pedig beállította a végeredményt.

15. forduló: Hajduk–Slavija 0:4, Potisje–Obilić 1:3, Tisza–Tromeđa 4:1, Tornyos–Šampion 2:0, Bácska–Sloga 4:0, Horgos–Graničar 5:0. A Jadran szabad volt.

A következő forduló (március 30-án és 31-én): Graničar–Bácska, Sloga–Tornyos, Šampion–Tisza, Tromeđa–Potisje, Obilić–Hajduk, Slavija–Jadran.

SZABADKAI VÁROSI LIGA

Csantavér: Csantavér–Bikovo 3:1 (1:0)
Csantavéri sportközpont, 200 néző, vezette: Bedić. Góllövők: Homolya a 34., Polić a 47. és Molnár az 58., illetve M. Miković a 67. percben.
Csantavér: Vučinić, Bózsity, Kokrehel (Gubik), Bódis, Jurcsek, Kelemen (Ngalle), Polić, Petrity (Szabó), Prole, Perović (Triznya), Homolya (Molnár).
Bikovo: Jakovčević, Štrbac, Žadro, D. Miković, Simetić, Zubelić (Marković), M. Miković, Šarović (Nikutović), Tikvicki, Perišić, Roznaji.

Szép számú közönségét megérdemelt győzelemmel örvendeztette meg a hazai csapat. Az első félidőben főleg tapogatózó játék alakult ki, majd egy remek akció végén Polić beadását Homolya passzolta a kapuba. A második félidő elején két gyors góllal eldöntötte a csantavéri csapat a mérkőzést, előbb Polić lépett meg és talált be, majd Molnár kiugratását követően már hárommal vezettek a hazaiak. A maradék időben a vendégcsapatnak sikerült a szépítés, de a csantavéri győzelem nem forgott már veszélyben. Ezzel a győzelemmel a hazaiak tapadnak az éllovasra, és tovább harcolnak a bajnok címért.

14. forduló: Mala Bosna–Elektrovojvodina 2:1, Csantavér–Bikovo 3:1, Kelebijska šuma–Hajduk 2:0, Solid–Žednik 3:2, Prozivka–Palics 9:1. A Lokomotiva szabad volt.

A következő forduló (április 7-én): Palics–Solid, Žednik–Kelebijska šuma, Hajduk–Csantavér, Bikovo–Mala Bosna, Elektrovojvodina–Lokomotiva. A Prozivka szabad.

 

Nyitókép: A Horgos csapata a gyálaiak elleni meccs előtt (Fotó: Halász Katalin felvétele)