2024. április 27., szombat

Mennyit ér egy gól az Emiratesben?

Ma és holnap lejátsszák a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének utolsó négy visszavágóját. A múlt héttel ellentétben ezúttal nincsenek előre lefutott párharcok, így mind a nyolc csapat joggal reménykedhet a továbbjutásban. A kedd este egyik legnagyobb kérdése: vajon a Porto meg tudja-e őrizni egygólos előnyét Londonban? A portugálok védelme az első találkozón Pepe vezetésével remekül zárt. A portugál bajnokságban magabiztos a Porto hátsó alakzata, hiszen a legutóbbi három bajnokin mindössze egyetlen gólt kapott a csapat. A Barcelona–Napoli összecsapáson a katalánok esélyesebbnek számítanak, hiszen hazai pályán harcolhatják ki a továbbjutást, és már az első találkozó nagy részében is fölényben játszottak a Napolival szemben. Ugyanakkor a katalánok védelme az idény során már számos alkalommal megmutatta, hogy képes nagyot hibázni, így az olasz bajnokot sem írhatjuk le, annál is inkább, mert a Barca Gavi, Pedri és De Jong sérülése miatt nem tud a legerősebb csapatával kiállni a találkozóra. Kétségkívül sok fog függni az ifjú barcelonai csillagtól, Yamaltól, aki a sztárok gyengélkedése és sérülése miatt az utóbbi időben többször is csapata megmentőjének bizonyult.

Nagy érdeklődés előzi meg a holnapi Atlético Madrid–Inter találkozót. A Matracosoknak egygólos hátrányt kellene ledolgozniuk, ami cseppet sem ígérkezik könnyű feladatnak. Főleg annak figyelembevételével, hogy Diego Simeonénak egy fél csapatra való sérültje van, akik közül kétségkívül Griezmann fog legjobban hiányozni. Az Inter viszont kényelmes helyzetben van, az olasz bajnokságban többször is tanújelét adta, hogy hidegvérrel meg tudja őrizni minimális előnyét a legnehezebb ellenfelekkel szemben is.

BL, nyolcaddöntő, visszavágók, ma: Arsenal–Porto (az első találkozó eredménye 0:1), Barcelona–Napoli (1:1). Holnap: Atlético Madrid–Inter (0:1), Borussia Dortmund–PSV (1:1).

KÜLFÖLDI BAJNOKSÁGOK

KÉTSZER KETTŐ NÉHA HÁROM
Alaposan ráijesztett az Atalanta Torinóban a Juventusra. A vendégek Koopmeiners szabadrúgásával az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést, és előnyüket sokáig meg is tudták tartani. A zebra mezesek ugyan a második játékrész közepén Cambiaso és Milik találataival négy perc alatt megfordították a mérkőzést, de Koopmeiners nem sokkal később duplázott, és ezzel pontot mentett csapatának. Az eredmény csalódást okozott a Juve szurkolóinak, mivel kedvenceik nem tudták visszaelőzni a Milant, így maradtak a harmadik helyen.

Azonos eredménnyel ért véget a késő esti Fiorentina–Roma találkozó. A hazai csapat ugyan kétszer is vezetett a mérkőzésen, de a Farkasok mindkétszer egyenlítettek. Másodjára López a 95. percben vette be Fiorentina kapuját.

Spanyol bajnokság, 28. forduló: Real Madrid–Celta Vigo 4:0, Betis–Villarreal 2:3. Az élmezőny: Real Madrid 69, Girona 62, Barcelona 61 pont stb. Német bajnokság, 25. forduló: Frankfurt–Hoffenheim 3:1, Leverkusen–Wolfsburg 2:0. Az élmezőny: Leverkusen 67, Bayern 57, Stuttgart 53 pont stb. Olasz bajnokság, 28. forduló: Juventus–Atalanta 2:2, Fiorentina–Roma 2:2. Az élmezőny: Inter 75, Milan 59, Juventus 58 pont stb. Francia bajnokság, 25. forduló: Lille–Rennes 2:2, Marseille–Nantes 2:0. Az élmezőny: PSG 56, Brest 46, Monaco 45 pont stb. Magyar bajnokság, 24. forduló: Zalaegerszeg–MTK 2:2.

 

Nyitókép: Torinóban először Cambiaso egyenlített (Fotó: Beta/AP)