2024. április 27., szombat

A München régi arca

A BL-nyolcaddöntők keddi visszavágóján a várakozásoknak megfelelően a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést a Bayern München–Lazio találkozón. Az első fél órában mezőnyfölényük ellenére nem tudtak komolyabb helyzetet kialakítani a bajorok, ráadásul a 37. percben Ciro Immobile közel járt ahhoz, hogy a Laziót juttassa előnyhöz, fejese azonban célt tévesztett. Alig két perccel később érkezett a büntetés az elpuskázott lehetőség miatt. Raphael Guerreiro vette célba az olaszok kapuját, és az egyébként igencsak rossz lövésbe még Harry Kane bele tudott csúsztatni, ezzel megszerezte a vezetést a Bayernnek. A szünet előtt Thommas Müller is fejelt egy gólt, így már az összesítésben is a németeknél volt az előny.

A második játékrészben a vendégek több erőtlen támadást vezettek, de nem volt reális esélyük a gólszerzésre. Ráadásul Kane másodszor is betalált, amivel gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutást.

Thomas Tuchel, a Bayern vezetőedzője közben megsérült a játékosainak tartott motivációs beszéde közben. A mérkőzést követően árulta el, hogy valószínűleg eltörte a lábujját, amikor az öltözőben tartott beszéde közben belerúgott egy szekrényajtóba, ezért sétált ki nehézkesen a kispadra, és ülte végig az összecsapást. „A motivációs beszéd a jobb nagylábujjamba került” – mondta a német szakember, majd hozzátette, a játékosok biztos gondolkodtak azon, hogy miért üli végig a kilencven percet. Majd azt is megjegyezte, a helyszínen ugyan ellátták, de nem merte levenni a cipőjét, mert attól tartott, nem tudja majd visszavenni. „Nyilvánvalóan ez most egy nagyon fontos pillanata a szezonnak, mivel csúcsteljesítményt nyújtottunk” – mondta a BL-ben 6, míg a Bundesligában 27 találatnál tartó Kane, majd hozzátette, bizonyítani akartak, és az ilyen mérkőzések megváltoztatják az egész szezon megítélését, ezért nagyon büszke a csapattársaira.

Kylian Mbappé jegyében telt a Real Sociedad–PSG találkozó. A franciák kényelmes helyzetben várták a visszavágót, hiszen az első mérkőzésen kétgólos előnyre tettek szert. Ennek ellenére nem fogták vissza magukat, különösen Mbappé villogott, aki egy látványos egyéni akció végén bombaerős lövéssel vette be a baszkok kapuját. Ezzel eldőlt a párharc, de a világbajnok támadó nem lassított, a második félidő elején is eredményes tudott lenni. A baszkok erejéből mindössze egy hajrában szerzett becsületgólra futotta.
BL-nyolcaddöntők, visszavágó: Bayern München–Lazio 3:0 (összesítésben 3:1), Real Soceiedad–PSG 1:2 (1:4).

 

Nyitókép: Harry Kane ismét felhúzta a góllövő cipőjét (Fotó: Beta/AP)