2024. május 20., hétfő
BAJNOKOK LIGÁJA

Milánói rangadó a döntőért

Ma este Derby della Madonninát, azaz milánói rangadót rendeznek a BL-elődöntőben, a városi riválisok, azaz a Milan és az Inter várhatóan izgalmas meccset játszik majd. A felek főleg remek védekezésüknek köszönhetően jutottak be a legjobb négy közé, a játék ezen eleme döntő tényező lehet a 21 órakor kezdődő összecsapáson is. A jelenlegi formákat tekintve a végkimenetel gyakorlatilag megjósolhatatlan, hiszen az olasz bajnokságban is mindössze két pont választja el egymástól a feleket. A felállítást figyelembe véve a Milan vezetőedzőjének, Stefano Piolinak kell komolyabb kalkulációba bocsátkoznia, egyelőre kétséges, hogy a hétvégén izomsérüléssel bajlódó, a Milan támadójátékában kulcsszerepet játszó Rafael Leao vállalhatja-e a játékot. Az Inter mestere, Simone Inzaghi Milan Skriniar mellett Robin Gosensre nem számíthat, de Danilo D’Ambrosio valószínűleg bevethető lesz.

Illusztráció (Fotó: Sky Sports)

Illusztráció (Fotó: Sky Sports)

A két gárda a BL története során kétszer összeakadt az egyenes kieséses szakaszban: húsz éve az elődöntőben két döntetlent követően idegenben szerzett góllal, illetve 18 esztendeje a negyeddöntőben kettős győzelemmel egyaránt a Milan jutott tovább. A tét tehát hatalmas, a továbbjutás mellett presztízskérdés is.

Angol bajnokság, 35. forduló: Fulham–Leicester 5:3, Brighton–Everton 1:5, Nottngham Forest–Southampton 4:3. Az élcsoport: Manchester City 82, Arsenal 81, Newcastle 65, Manchester United 63, Liverpool 62 pont stb. Olasz bajnokság, 34. forduló: Empoli–Salernitana 2:1, Udinese–Sampdoria 2:0, Sassuolo–Bologna 1:1. Az élcsoport: Napoli 83, Juventus 66, Lazio 64, Inter 63, Milan 61 pont stb.

Nyitókép: Illusztráció (Fotó: Sky Sports)