2024. április 27., szombat
NŐI BL

Újabb Fradi-bravúr!

Azután, hogy a tavalyi kiírásban a Ferencváros női csapata a BL-ben csodával határos módon búcsúztatta a Metz csapatát, idén is bravúrt hajtott végre, méghozzá ezúttal is Franciaországban: a Fradi otthon elszenvedett kétgólos vereségét követően Bretagne-ban már egész más hőfokon „égett”, s szinte végig vezetve végül ötgólos 31:26-os győzelmet aratott a francia bajnokságban éllovas Brest felett, és bejutott a kiírás negyeddöntőjébe, második magyar csapatként.

A zöld-fehérek ezzel a 22 tétmeccs óta tartó veretlenségi sorozatát szakították meg a francia csapatnak, és sikerüket főleg a távoli lövésekkel érték el, meg azzal, hogy a második félidőben Janurik Kinga parádésan védett, és összességében 14 hárítása volt. Angela Malestein, Emily Bölk, Klujber Katrin és Andrea Lekić is remekelt támadásban, ők összesen 27 gólt (10-7-6-4) lőttek, miközben hátul kiváló összjátékkal hatástalanították a Brest veszélyes lövőit. Allan Heine együttese a második félidő derekán állandósította a 4-5 gólos előnyt, így a két fél hatodik egymás elleni találkozóján négy bresti siker mellett másodszor győzött a Ferencváros. Az nem volt jó, hogy a riválisnál Valerija Maszlova hétszer talált be, de megnyugtató hír, hogy az orosz légiós nyártól már pont a budapesti csapatot erősíti majd.

Szombaton a DVSC nagy csatában búcsúzott a legutóbbi három kiírásban diadalmaskodó Vipers Kristiansand felett, így a Ferencváros, valamint a – nyolc között épp a címvédő norvégokkal találkozó – Győri ETO maradt versenyben azért, hogy ott legyen a június első hétvégéjén Budapesten sorra kerülő négyes döntőben.

A negyeddöntő párosítása (április 27/28. és május 4/5.): Győri ETO–Vipers (norvég), Metz (francia)–Bucuresti (román), Odense (dán)–Bietigheim (német), Esbjerg (dán)–FTC.

 

Nyitókép: Határtalan volt a zöld-fehér öröm (Fotó: MTI)