2024. április 27., szombat
FÉRFI BL

Egy magyar maradhat

A Veszprém két góllal kikapott a Magdeburgtól a férfi Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, a harmadik helyen zárt a B jelű négyesben, így a másik csoport hatodik helyezettjével, azaz a Szegeddel találkozik a nyolcaddöntőben. A bakonyiak abban a tudatban léptek pályára a németek ellen, hogy győzelem esetén egyenes ágon kerülnek a negyeddöntőbe, a tét rá is nyomta bélyegét a játékukra. Az első félidőben fej fej mellett haladtak a csapatok, jelentős változást a szünet utáni percek sem hoztak – a Magdeburg két gyors góllal ellépett ugyan, de a hazaiak hamar egalizáltak.

A németek játéka a félidő közepén vált jóval hatékonyabbá, a Veszprém nem tudott mit kezdeni az ellenfél beállósaival, ráadásul támadásban is sokat rontott a magyar alakulat, így a hajrára háromgólos hátrányba került, amit a lefújásig már nem tudott ledolgozni. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzéseit március 27–28-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik. A két magyar csapat az előző szezonban is ugyanebben a fázisban találkozott egymással a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor a Veszprém kettős győzelemmel jutott tovább.

Eredmények, 14. (utolsó) forduló, B csoport: Veszprém–Magdeburg 28:30, Celje–GOG 30:34, Wisła–Porot 29:28, Barcelona–Montpellier 34:37. A végeredmény: 1. Magdeburg 24, 2. Barcelona 22, 3. Veszprém 20, 4. Montpellier 14, 5. GOG 13, 6. Wisła 11, 7. Porto 8, 8. Celje 0 pont.
A nyolcaddöntő párosítása: Wisła–PSG, Szeged–Veszprém, GOG–Kielce, Zagreb–Montpellier. @sz = n ekk

IMRE BENCE KIELBEN FOLYTATJA
Nyártól a négyszeres BL-győztes német Kiel együttesében folytatja pályafutását Imre Bence, az FTC válogatott kézilabdázója. A budapesti egyesület honlapja csütörtökön jelentette be az olimpiai ezüstérmes Kökény Beatrix és a szintén ötkarikás második vívó, Imre Géza fiának átigazolását.

Imre Bence 2013 szeptembere óta szerepel a Ferencvárosban. Az utánpótlásban végigjárta a ranglétrát, az NB I.-ben 2019 tavaszán mutatkozott be, azóta több mint 300 gólt szerzett a felnőttcsapatban. Imre részese volt az elmúlt évek sikereinek, annak, hogy Ferencváros férficsapata kilépett a nemzetközi porondra, és ott kiemelkedő eredményeket ért el, illetve Európa-liga-nyolcaddöntőt játszhatott. A jobbszélső tavaly nyáron junior-világbajnoki ezüstérmet nyert, a felnőtt nemzeti csapatban első világversenyén, januárban a németországi Eb-n az ötödik helyezett gárda egyik legjobbja volt.

 

Nyitókép: A Veszprém elszalasztotta a lehetőséget (Fotó: MTI)