2024. április 27., szombat
FÉRFI EURÓPA-LIGA

A továbbjutás kapujában búcsúzott a Vojvodina

A Vojvodina a Kadetten felett aratott győzelemmel zárta a férfi Európa-liga középdöntőjének küzdelmeit, ennek ellenére búcsúzott a sorozattól, mert a székvárosiaknak minimum négy találattal kellett volna megverniük a svájci együttest a továbbjutáshoz. A találkozó hazai szempontból remekül indult, a Vojvodina 7:0-s előnyt szerzett, a Kadetten felzárkózott ugyan, ám az újvidékiek tartották a többgólos vezetést, 11:8-as állásnál vonultak pihenőre a csapatok.

Boris Rojević együttese a szünetet követően ott folytatta, ahol abbahagyta, nemcsak őrizte, de tovább is növelte a különbséget, állandósította a 4-5 gólos vezetést. Az 51. percig úgy tűnt, a Kadetten nem tud kilábalni a hullámvölgyből, az utolsó tíz percben viszont fordult a kocka. A Vojvodina támadásai meddővé váltak, a svájciak viszont épp annyira kapták össze magukat, ami a továbbjutáshoz kellett. Az újvidékiek 24:21-es vezetésnél még támadhattak a plusz négyért, de nem tudták gólra váltani az akciót, így a győzelem ellenére keserű szájízzel hagyták el a pályát, a negyedik helyen végeztek, és kiestek. A csoportgyőztesek egyenes ágon jutottak be a negyeddöntőbe, a második és harmadik helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják. Az egyenes kieséses szakasz első mérkőzéseit április 23-án, a visszavágókat pedig egy héttel később rendezik.

Középdöntő, 4. (utolsó) forduló, I. csoport: RN Löwen–Górnik 27:23, Nantes–Hannover 33:26. A végeredmény: 1. Nantes 10, 2. RN Löwen 8, 3. Hannover 4, 4. Górnik 2 pont. II. csoport: Sävehof–Nexe 34:28, Gorenje–Skjern 24:29. A végeredmény: 1. Skjern 8, 2. Sävehof 7, 3. Nexe 7, 4. Gorenje 2 pont. III. csoport: Silkeborg–Flensburg 26:45, Vojvodina–Kadetten 24:21. A végeredmény: 1. Flensburg 10, 2. Silkeborg 6, 3. Kadetten 4, 4. Vojvodina 4 pont. IV. csoport: Dinamo (B)–Sporting 27:31, Füchse–CSM Constanța 35:31. A végeredmény: 1. Sporting 10, 2. Füchse 8, 3. Dinamo (B) 4, 4. CSM Constanța 2 pont.

MEGVAN ROJEVIĆ ELSŐ KERETE
A szerb férfiválogatott frissen kinevezett kapitánya kijelölte bő keretét a gárda első összetartására. Rojević első ízben a lengyelek elleni felkészülési mérkőzésen ül majd le a nemzeti együttes kispadjára. Az összetartáson 35 játékos vesz részt.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac, Nikola Zorić, Todor Jandrić. Szélsők: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Miloš Grozdanić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić, Mateja Dodić, Aleksa Tufegdžić. Beállók: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan, Marko Jevtić, Branko Predović. Átlövők és irányítók: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Danilo Radović, Ivan Mošić, David Knežević, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Nikola Zečević, Đorđe Đekić, Vukašin Antonijević, Ognjen Cenić, Mirko Đurović, Uroš Kojadinović, Predrag Vejin, Uroš Mitrović, Brana Mirković.

CHEMA MARAD A MAGYAROK ÉLÉN
A Magyar Kézilabda-szövetség kedden bejelentette, hogy meghosszabbította a férfiválogatott szövetségi kapitányának megbízatását. A felek négy évre szóló szerződést írtak alá, így 2028. augusztus 31-ig José María Rodríguez Vaquero irányítja majd az együttest. A spanyol szakember 2019 óta dolgozik a csapattal, eleinte Gulyás István szövetségi kapitány segédjeként tevékenykedett, 2022 márciusától pedig önállóan vezeti a gárdát.