2024. április 27., szombat
FÉRFI EURÓPA-LIGA

Még él a remény

A Vojvodina elszenvedte harmadik vereségét a férfi Európa-liga középdöntőjében, a székvárosiak a keddi játéknapon a Flensburg otthonában kaptak ki 12 találattal. Az első félidőben még nem alakult ki drasztikus különbség, a németek csak négygólos előnyt kézilabdáztak össze, a szünetet követően viszont fokozatosan elléptek, és mintegy tíz perc alatt végérvényesen eldöntötték a találkozót. A szerb csapatból Gregor Ocvirk tűnt ki 12 góllal.

– Hetek óta nem tudunk komplett csapattal készülni, ezúttal hat játékosunk hiányzott sérülés vagy betegség miatt. Nem keresünk kibúvókat, ennyire futotta az erőnkből. A második félidőre a rövid kispad miatt elfáradunk, nem tudok úgy cserélni, ahogy szeretnék. Teljes felállítással máshogy néznének ki ezek a találkozók – értékelt az összecsapást követően Boris Rojević vezetőedző.

A Vojvodina továbbjutási esélyei a három vereség ellenére is élnek, az újvidékiek a jövő héten hazai pályán a Kadetten ellen zárják a középdöntőt, és legalább négygólos győzelem esetén ott lesznek a legjobb 12 csapat között.

Eredmények, középdöntő, 3. forduló, I. csoport: Hannover–RN Löwen 24:32, Górnik–Nantes 22:31. Az állás: Nantes 8, RN Löwen 6, Hannover 4, Górnik 2 pont. II. csoport: Skjern–Sävehof 33:34, Nexe–Gorenje 34:27. Az állás: Nexe 7, Skjern 6, Sävehof 5, Gorenje 2 pont. III. csoport: Flensburg–Vojvodina 42:30, Kadetten–Silkeborg 33:34. Az állás: Flensburg 8, Silkeborg 6, Kadetten 4, Vojvodina 2 pont. IV. csoport: CSM Constanța–Dinamo (B) 25:33, Sporting–Füchse 32:28. Az állás: Sporting 8, Füchse 6, Dinamo (B) 4, CSM Constanța 2 pont.