2024. április 27., szombat
EURÓPA-LIGA

Fél órát bírt a Vojvodina

A Vojvodina elszenvedte második vereségét a férfi Európa-liga középdöntőjében, a székvárosiak a keddi fordulóban hazai pályán kaptak ki a Flensburg együttesétől. Az első félidőben az újvidékiek még lépést tartottak a papíron jóval erősebb vendégekkel, a szünetet követően azonban nyílt az olló, a német csapat fokozatosan ellépett, és végül tízgólos sikert aratott.

„Remek első félidőt játszottunk, a folytatásban viszont elfogytunk, hiányoztak a minőségi cserejátékosok. A Flensburg nagyon jó formában van, örülök, hogy legalább az első fél óra jól sikerült ellenük. Általában már az első játékrészben többgólos előnyt szereznek, klasszis játékosaik vannak, akik a legerősebb válogatottakban is megállják a helyüket, nincs gyenge pontjuk. Időnként megnehezítettük a dolgukat, de nem gyakoroltunk állandó nyomást rájuk” – értékelte a találkozót Boris Rojević, a Vojvodina vezetőedzője.

A középdöntőből mindegyik csoportból az első három jut tovább, az újvidékiek jelenleg a negyedik helyen állnak. A következő fordulóban a Flensburg otthonában lépnek pályára.

Eredmények, középdöntő, 2. forduló, I. csoport: Nantes–Górnik 31:23, RN Löwen–Hannover 27:26. Az állás: Nantes 6, Hannover és RN Löwen 4, Górnik 2 pont. II. csoport: Sävehof–Skjern 27:29, Gorenje–Nexe 27:27. Az állás: Skjern 6, Nexe 5, Sävehof 3, Gorenje 2 pont. III. csoport: Silkeborg–Kadetten 36:30, Vojvodina–Flensburg 26:36. Az állás: Flensburg 6, Kadetten és Silkeborg 4, Vojvodina  2 pont. IV. csoport: Füchse–Sporting 31:32, Dinamo (B)–Constanta 33:23. Az állás: Sporting és Füchse 6, Dinamo (B) és Constanta 2 pont.